L'Ajuntament contracta tres persones per a la neteja del riu

La setmana passada van arrencar les tasques al tenes i aquest divendres l'Escola de la Natura organitza una plantada a Can Serra

L'Ajuntament contracta tres persones per a la neteja del riu
L'Ajuntament contracta tres persones per a la neteja del riu | Aj. Parets

La setmana passada van arrencar les tasques de neteja de la llera del riu Tenes, amb especial atenció a la retirada de les canyes que es troben als marges. L'objectiu de tot plegat és reduir la presència de les espècies invasores que afecten la diversitat vegetal de la zona i, així, protegir la fauna i els hàbitats dels animals que hi viuen.

Per realitzar la neteja, l'Ajuntament ha contractat tres persones, que durant els propers mesos treballaran amb els tècnics de Naturalea, l'empresa adjudicatària de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), per fer una recuperació mediambiental i neteja de l'espai fluvial. Està previst que les tasques conjuntes comencin el 19 d’octubre.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, assegura estar "molt satisfeta per la bona notícia que suposa que la intervenció vingui de la mà d'una empresa tan respectuosa amb l'entorn i el medi ambient". Naturalea és una empresa especialitzada en la restauració del paisatge i pionera en el disseny i l'execució de tècniques de bioenginyeria del paisatge, tant d'enginyeria naturalística tradicional com d'enginyeria biofísica o estructural vegetable.

Pel que fa al cost de la intervenció de neteja i conservació aquest serà de 36.000 euros, dels quals 30.000 seran abonats per l’ACA i els 6.000 restants els pagarà l’Ajuntament.

"Un espai que actuï com a nexe entre el barri Antic, l'Escorxador i l'Eixample"

Pròximament es donarà a conèixer el guanyador o guanyadora del concurs de propostes per a la redacció del projecte de recuperació ecològica, paisatgística i social del riu Tenes al seu pas per Parets. El concurs preveu l'elaboració de tres propostes que se sotmetran a un procés participatiu perquè els veïns decideixin com volen que es desenvolupi aquest espai.

En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Rosa Martí explica que "estem fent passos endavant en un projecte que haurà d'introduir millores d'integració social i paisatgística per a la població" i afegeix que "no es tracta en cap cas d'asfalt i pedra, sinó que està abocat a la recuperació del riu, alhora que serà un espai de natura i oci".

L'objectiu del consistori en la recuperació del riu Tenes i el seu entorn és "fer d'aquest un espai principal que actuï com a nexe d'unió entre el barri Antic, el barri de l'Escorxador i l'Eixample, tenint en compte l'entorn i el respecte per la diversitat biològica i el valor ecològic del riu".

Els alumnes del Pau Vila plantaran arbres i herbes remeieres a Can Serra

Els alumnes de 6è de primària de l'Escola Municipal Pau Vila faran aquest divendres una plantada de 31 arbres i 60 plantes remeieres a Can Serra. Es tracta d'una activitat organitzada per l’Escola de Natura de Parets emmarcada dins de les activitats de la Setmana de la Natura.

Les espècies d’arbres escollides són quatre xiprers, sis lledoners, deu pins i onze alzines. Pel que fa a les plantes, s’han seleccionat una quinzena de romanís, de farigoles, d’espígols i de sàlvies. La plantada a l’espai Can Serra contribueix a la millora del corredor natural entre el Gallecs i la Vall del Tenes.

Per complir amb les mesures de prevenció de la pandèmia, els alumnes es distribuiran en equips reduïts per plantar les plantes als parterres. La plantació es realitzarà el dia abans, a excepció de tres exemplars que plantaran dos representants de cada classe.

Edicions locals