Anna Gual, protagonista en el 33è Festival de Poesia de Parets

Es lliuraran premis de poesia inèdita, de rapsodes i poesia visual

Cultura

L'entitat local Niu d'Art Poètic organitzarà dissabte a les 18 h la 33a edició del Festival de la Poesia del Niu d’Art. Serà al teatre Can Rajoler i extremant les mesures de seguretat. En aquest sentit, el president de l'entitat, Isidre Oller, apunta que davant les recents restriccions de la Generalitat han decidit baixar l'aforament de l'equipament del 70% previst al 50%.

Pel que fa a l'esdeveniment, la poeta convidada d'enguany serà l'Anna Gual. "Sempre intentem buscar poetes que puguin enriquir la festa i creiem que l'Anna Gual és un dels valors més potents de la poesia catalana. L'Anna és jove, la poeta més jova que hem convidat a Parets, però ja porta una trajectòria molt important", explica Oller. També hi participarà el cantautor Eduard Iniesta.

Quant a la part competitiva, enguany s'han acceptat 79 obres al concurs de poesia inèdita, sent així "la segona millor marca de la història del festival; la primera va ser l'any passat amb 104 poemes". Aquestes obres són de participants de tota l'àrea de parla catalana, però la novetat d'enguany és que per primer cap hi ha hagut una proposta de l'Alguer.

De tots aquests poemes, el jurat n'ha escollit tres finalistes. En el premi de rapsodes els finalistes són 14 participants de diferents indrets de Catalunya; i en poesia visual s’han presentat vuit propostes d’entre les quals se’n seleccionarà el guanyador o guanyadora.

L’organització entregarà sis premis en metàl·lic: tres de poesia inèdita, de 600, 300 i 200 euros per als tres primers classificats i els mateixos imports per als tres guanyadors en la categoria de rapsodes.

Edicions locals