Uns 200 bars i restaurants i 10 ajuntaments ja s'han adherit a la iniciativa de Som* Cuines Obertes

La xarxa de diaris del Vallès Oriental ofereixen gratuïtament als establiments la difusió de la seva oferta a premsa i al web 'cuinesobertes.cat'

Societat

Uns 200 bars i restaurants i 10 ajuntament s'han adherit ja a la iniciativa de Som* Cuines Obertes
Uns 200 bars i restaurants i 10 ajuntament s'han adherit ja a la iniciativa de Som* Cuines Obertes

La cooperativa Som* ha activat aquesta setmana la campanya Cuines Obertes. La iniciativa neix amb la voluntat de contribuir a minimitzar les pèrdues per al sector que poden representar les restriccions temporals a bars i restaurants per la pandèmia establertes per la Generalitat, i amb l’ànim de preservar el patrimoni gastronòmic local, i salvar negocis i llocs de treball.

La campanya consisteix en la difusió gratuïta per als negocis dels serveis que ofereixen aquests dies a domicili i per recollir (take away i delivery) a través de llistats publicats en pàgines especials a les edicions en paper dels diaris SomGranollers, SomlesFranqueses, SomMollet, SomParets i SomMontornès, i a través del web interactiu www.cuinesobertes.cat (també accessible des de mapa.diarisom.cat).  

La campanya, que compta amb el suport tecnològic de RoninEstudi i la col·laboració del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, té l’adhesió de moment de 10 ajuntaments de la comarca: Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles, la Roca del Vallès, Parets del Vallès, la Llagosta, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Montornès i Montmeló.

A l’edició impresa s’han beneficiat els bars i restaurants que directament o indirecta han adreçat la seva informació dels municipis on hi ha capçalera de Som* (Granollers, Mollet, Parets, Sant Fost, Martorelles, la Llagosta, Montornès, Montmeló i les Franqueses) a més de Canovelles i la Roca. La difusió conjunta és de 28.000 exemplars per setmana i inicialment es publica a les edicions del 22 i 23 i del 29 i 30 d’octubre.

Pel que fa al portal web, impulsat amb la col·laboració de RoninEstudi, els bars i restaurants de la comarca que vulguin afegir les seves dades i serveis poden fer-ho lliurement accedint a cuinesobertes.cat. I aquells que vulguin modificar alguna de les dades que consten ara mateix poden adreçar-se per correu a publicitatdiarisom@som.cat. De moment, n’hi ha registrats uns 200.

Campanya a les xarxes

A més, des de Som* s’incentiva a través del hashtag #cuinesobertes una campanya viral perquè la ciutadania s’aboqui a fer costat als bars i restaurants, comparteixin les seves comandes a Instagram, Facebook i Twitter, i vinculin els negocis beneficiaris i instant altres persones a sumar-s’hi.

El precedent de Cuines Obertes és l’exitosa iniciativa Llibreries Obertes (activada per Sant Jordi des de la cooperativa Som* juntament amb Òmnium i la consultora digital Mortensen) que va fer costat les llibreries en ple confinament i que va beneficiar-ne 453 arreu de Catalunya.

La cooperativa Som* és responsable a la comarca dels setmanaris SomGranollers, SomMollet, SomlesFranqueses, SomParets i SomMontornès, els mensuals SomlaLlagosta i SomMartorelles, la revista Mollet a mà, i el diari digital comarcal www.somvalles.cat que engloba nou edicions de municipi. En conjunt, edita 28.000 exemplars setmanals en paper i registra una audiència digital de fins a 150.000 usuaris únics mensuals (dades auditades per OJD).

Edicions locals