Més d'una vuitantena de comerços adherits a la campanya de promoció del comerç paretà impulsada per l'Ajuntament

El consistori difondrà càpsules de vídeos entrevistant comerciants i clients del municipi

Economia

Representació política en la presentació de la campanya
Representació política en la presentació de la campanya | Silvia Ferran / Aj. Parets

L’Ajuntament de Parets va donar dissabte el tret de sortida a la campanya de foment del comerç i consum local, a la qual ja s'hi han adherit una vuitantena de comerços.

Amb el lema Ara més que mai, compra a Parets. Ara més que mai, deixa’t cuidar, el consistori impulsa diverses accions per promoure la compra als comerços del municipi. La iniciativa principal consisteix en la difusió de càpsules de vídeo d’entrevistes a comerciants i clients de Parets a través dels canals municipals. En el primer vídeo publicat, per exemple, hi apareixen la Floristeria Tin Ram, Emiliano's tapas & grill i Gelato di Fabio.

La melodia d’aquests vídeos ha estat produïda pel Centre d’Estudis Musicals Maria Grever. A més de la cartelleria, destaquen les banderoles que onegen als carrers i a les avingudes principals.

Paral·lelament, s’han començat a repartir mascaretes i bosses reutilitzables entre les botigues. La imatge gràfica de la campanya és del dissenyador local Marc Vila; i les parades de fusta, que podran veure’s al carrer, són del paretà Ramon Talarn.

El regidor de Comerç, Joan Martorell, va destacar en l'acte a la Sala Basart el gran potencial comercial de Parets i va anunciar que una vuitantena d’establiments ja s’han adherit a la campanya.

Per la seva banda, la regidora de Consum, Neus Jordà, va explicar que la voluntat de l’Ajuntament és i serà acompanyar els comerços locals, especialment en les circumstàncies actuals en què la pandèmia afecta directament els seus negocis. Jordà va subratllar que "comprar on algú et coneix i amb qui hi pots confiar és un privilegi".

Ambdós regidors van recordar els avantatges de consumir al municipi: "d’una banda, la ciutadania gaudeix de productes i serveis de qualitat a prop de casa on primen la confiança i el tracte personalitzat i, d’altra banda, es generen llocs de treball i riquesa del teixit comercial que queden en el municipi. A més, el consum de proximitat contribueix a reduir els desplaçaments i per tant suposa un estalvi energètic".

Suport a la restauració

D'altra banda, amb motiu de l'obligat tancament de bars i restaurants, l’Ajuntament de Parets ofereix un espai d’informació per a la ciutadania d’aquells establiments del municipi que ofereixen menjar per emportar o servei a domicili. El llistat d’establiments està al web municipal i a les xarxes socials de l’Ajuntament, i aquells establiments que vulguin afegir-se en aquest llistat o bé actualitzar alguna dada poden contactar amb el Servei de Comerç en el correu electrònic infocomerc@parets.cat.

A més, l’Ajuntament també col·labora en la iniciativa Cuines obertes, impulsada per la xarxa de diaris Som* al Vallès Oriental, i que oferint anuncis gratuïts i un mapa interactiu dels establiments que disposen de menjars per emportar o a domiciliar. L’objectiu principal de la campanya és potenciar l’oferta de bars i restaurants a la comarca i incentivar-ne el consum local.

Edicions locals