El punt de servei de la Cambra de Comerç es traslladarà de Mollet a Parets

L'acord entre la Cambra i l'Ajuntament de Parets es votarà en el ple ordinari d'aquest dijous

Economia

| S.C.

El ple de Parets votarà dijous el conveni de col·laboració entre la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona i l’Ajuntament per instal·lar un punt de servei de la Cambra al municipi paretà. Concretament el conveni estableix traslladar l'actual seu de la Masia de Can Lledó de Mollet fins a l'edifici municipal del sector Iveco de Parets, segons ha avançat Jordi Seguer, l'alcalde paretà.

Seguer destaca la millora "d'accessibilitat, de comunicació i d'ubicació" de la subseu baixvallesana, que quan obri al sector Iveco estarà "a peu de la C-17 i pràcticament a tocar dels polígons de Parets, però també dels polígons de Mollet del Vallès".

Inicialment, el consistori havia proposat que s'instal·lés a La Marineta, on l'Ajuntament fa activitats de formació i que està al costat del que serà la nova nau de Grifols de Lliçà de Vall. Tanmateix, la Cambra ho va descartar considerant més favorablement el sector Iveco "per posició estratègica, per comunicació i per l'aparcament", explica Seguer, qui entén la postura de la Cambra.

El conveni que s'aprovarà és de quatre anys i encara no ha fixat ni les dates d'obertura ni el lloc exacte de l'edifici on se situarà, ja que podria ser a la primera planta –on també hi haurà altres serveis municipals i la policia local– o a la planta dos –de la qual pròximament s'encarregarà el projecte per remodelar–. Pel que fa a la data, es preveu que les obres del local de la Policia Local acabin a finals d'any i que el cos de policia s'hi pugui traslladar a la primavera. Seria a partir d'aleshores quan es podria instal·lar la Cambra.

Col·laborarà amb l'SLOP i Parets Empreses

Amb el conveni signat, la Cambra de Comerç es compromet en el seu punt de servei a tenir una persona de la seva corporació per fer tots els tràmits empresarials que la Cambra té encomanats i per atendre consultes. També s'ha compromès a facilitar en el seu punt de servei informació sobre la formació professional dual, sobretot per millorar la competitivitat de les empreses i l'ocupabilitat de les persones.

Amb tot, Seguer assegura que la instal·lació de la Cambra al poble aportarà "un valor afegit per a tot el servei de promoció econòmica de l'Ajuntament de Parets –l'SLOP i Parets Empreses també s'ubicaran al mateix edifici–. Ens anirà molt bé, perquè es donarà suport a aquest projecte de promoció econòmica de l'Ajuntament; podrem treballar també de la mà de la Cambra en aspectes com l'activitat empresarial; i podrem programar de manera conjunta accions formatives i jornades informatives adreçades a les empreses".

D'altra banda, la Cambra també col·laborarà amb l'Ajuntament de Parets per promoure l'associacionisme entre les empreses instal·lades als polígons d'activitat econòmica i en la refundació del Consell Industrial, que es va aturar fa uns anys, que està previst reactivar aquest novembre.

Edicions locals