Sense entrenaments i resignats

Tots els clubs i gimnasos esportius tenen les instal·lacions tancades des del passat divendres i la pevisió d'obertura és incerta

Esports

José Luis Estudillo, en el seu gimnàs sense alumnes i fent sessions virtuals
José Luis Estudillo, en el seu gimnàs sense alumnes i fent sessions virtuals

José Luis Rodríguez Beltrán

Des del divendres passat, els clubs i gimnasos baixvallesans estan totalment aturats, fent cas a les mesures de la Generalitat per evitar la propagació de la Covid-19, que impedeix l'activitat esportiva en l'àmbit català. Això sí, amb resignació, han tornat a fer reunions telemàtiques, xerrades virtuals i planificacions d'esport individualitzat, veient que la situació pot perllongar-se més que els quinze dies decretats.

Excepte la Concòrdia, de la Segona Divisió estatal, i el DM Group Mollet, de la Lliga EBA, que pertanyen a lligues estatals, la resta han tornat a un confinament esportiu. "Ens van dir quinze dies, però veient que la situació pot ser encara més llarga, hem de fer reunions amb pares i mares per planificar sessions virtuals amb la nostra base", admet el president de la UE Molletense, Kiko Montoya.

L'Atletisme Montornès, que es va quedar sense la Mitja Montornès, té la seva activitat concentrada en xerrades virtuals, però sense cap objectiu clar. "Hi ha moltes converses telefòniques, però encara que s'entreni quin objectiu hi ha? Quina és la motivació per competir? Nosaltres fem esport per fer salut, però es tracta que som un esport competitiu", admet el responsable, Esteban Giménez.

L'aturada esportiva ha fet mal als gimnasos esportius, que veuen com tornen als entrenaments virtuals. "Vaig fer una despesa de 6.000 euros per condicionar el meu gimnàs, i ara ens tanquen un altre cop. Dijous passat vaig donar la meva última classe física amb la mateixa alegria de sempre, però amb el cor trencat", diu el responsable del Lee Young, de Parets, José Luis Estudillo, que confia en una solució: "l'esport és salut, si no venen al gimnàs estan al carrer o al parc tots junts". Mateixa situació té el Club Karate Montornès, que ha demanat una autorització per poder entrenar els seus esportistes, d'àmbit estatal: "Hi ha competicions que se segueixen celebrant, fora de Catalunya. Hem demanat un permís, però això és lent. Ara per ara, seguim tancats", raona un dels membres del club, Aitor Pérez.

Tots els clubs coincideixen en afirmar que la tornada és del tot incerta.

Edicions locals