Parets lliura un carnet electrònic de la deixalleria

L'ús del carnet s'amplia a totes les deixalleries de la comarca

Societat

A partir de dilluns es podrà recollir el nou carnet electrònic de la deixalleria a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Parets, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament que pretén modernitzar i facilitar el procediment de recollida de dades de la deixalleria amb un nou sistema informatitzat.

La nova targeta, que serveix per comptabilitzar les vegades que es porten residus a la deixalleria, portarà un codi de barres que permetrà actualitzar les dades de manera automàtica (municipi, usuari i tipus de residu que es diposita). El canvi del carnet tradicional a l’electrònic no es l’única novetat. Aquest 2011 s’amplia l’ús del carnet a totes les deixalleries de la comarca, ja sigui fixa o mòbil, i la bonificació de la taxa es farà de forma automàtica. Per tant, quan l’usuari comptabilitzi un mínim de deu dies a l’any fent ús de la deixalleria, se li descomptaran 6€ en la taxa de serveis mediambientals, que inclou el cost de la recollida selectiva, de la orgànica i el tractament i eliminació de residus.
Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol incentivar la gestió ambiental òptima dels residus, en especial dels que són més perillosos per l’entorn i que no compten amb punts de recollida específics a la via pública com són les pintures i vernissos, bombetes i fluorescents, electrodomèstics i altres aparells elèctrics, pneumàtics, piles i bateries, olis vegetals i minerals i runes.

Edicions locals