Tornen els entrenaments al Baix Vallès

Els clubs s'adapten a les restriccions d'aforament en instal·lacions d'exterior i interior

Esports

Tornen els entrenaments al Baix Vallès
Tornen els entrenaments al Baix Vallès

José Luis Rodríguez Beltrán

Els entrenaments esportius al Baix Vallès han tornat aquest dilluns amb restriccions del 30% d'aforament màxim en pavellons i gimnasos, i el 50% en instal·lacions a l'aire lliure. Aquestes limitacions es mantindran durant el primer tram de la reobertura, previsiblement durant una quinzena de dies. Això sí, la competició d'àmbit català no es preveu fins a principis del 2021.

Els pavellons i gimnasos són els que més han hagut d'ajustar l'horari dels entrenaments. L'Handbol Parets ha decidit fer entrenaments més individualitzats amb els equips. "Podem entrenar fins a les 21.30 h, sobretot el sènior masculí. Amb la base, fem entrenaments més individuals, reduïts i amb més distància entre els diferents equips", admet el president del club, Antonio Ruiz, que espera que al gener es reprengui la competició.

Pel que fa al CB Vila Montornès, pràcticament no ha fet canvis respecte a les sessions d'abans de l'aturada de l'octubre. "Nosaltres ja apliquem entrenaments individualitzats des que vam començar aquesta temporada. Tenim dos pavellons, ara per ara, anem bé perquè seguim amb sessions per equip de només 50 minuts", explica Xavi Espín, president de l'entitat montornesenca.

El Club Patinatge Artístic Mollet està tenint problemes per encabir a la vuitantena de patinadores, tot i que compta amb la pista interior del Riera Seca i l'annexa. "Si una patinadora entrena sis hores a la setmana, ara entrena unes 3 hores. Per poder aplicar les restriccions d'horari i d'espai, hem limitat la pràctica", indica la presidenta del patinatge molletà, Isabel Hernández, que espera tancar ja aquest 2020 ràpidament: "Esperem que el 2021 puguem competir, perquè enguany tan sols hem pogut fer tres preseleccions". 

En equipaments a l'aire lliure, principalment camps de futbol i pistes d'atletisme o pàdel, l'aforament és de la meitat, tot i això les entitats han aplicat limitacions. "Nosaltres els divendres no entrenem. Hi ha confinament municipal i tenim esportistes de fora de Mollet", admet el president de la UE Lourdes, Fernando Diago, que explica que només entrenen de 17.45 a 21.15 h. Tanmateix, el CF Montornès, admet que els equips ja tenen ganes de competir, però que tot i això "tampoc fem entrenaments entre equips, cada equip entrena només amb els seus esportistes", diu el coordinador del CFM, Juan Pérez.

D'altra banda, els gimnasos han hagut de seguir aplicant la cita prèvia per entrar dins de les seves instal·lacions i amb l'aforament reduït del 30%

Edicions locals