Els alcaldes del Baix Vallès demanen que es compleixin les mesures per evitar una tercera onada de la Covid

Reunió del Consell d'Alcalde per valorar les dades i projectes de la Fundació Sanitària Mollet

Societat

El Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet es va reunir la setmana passada per fer un seguiment de la situació de la Covid19 en tot el territori i concretament en el centre de salut molletà. De forma unànime, els alcaldes dels 11 municipis de referència de l'Hospital de Mollet van coincidir en fer una crida conjunta a la prudència i a la responsabilitat ciutadana amb especial èmfasi en aquestes festes que s’aproximen.

Malgrat la positivitat d’aquestes dades, el model preventiu del Departament de Salut preveu un nou augment dels ingressos de cara al Nadal i una tercera onada el proper gener. És per aquest motiu que els alcaldes dels municipis de referència de l'Hospital de Mollet han volgut fer èmfasi conjunt en la importància de fer una crida conjunta a la responsabilitat ciutadana i a l'aplicació rigorosa de les mesures de prevenció del  Departament de Salut pel benestar i seguretat de totes i tots els seus ciutadans.

Durant la reunió es va valorar la creació de la Taula Social del Territori, un fòrum pensat per compartir conjuntament les necessitats socials de la zona de referència i les actuacions realitzades per part de l'Obra Social El Roure durant aquest any, concretament el menjador social i els pisos de cohabitatge per a persones amb problemes de salut mental.

Així mateix, es va recordar que l’FSM segueix pendent del finançament pressupostari definitiu que es va preveure amb el Catsalut per enguany i el 2021, i que d'acord amb el Pla de Contingència Covid de la institució els parts retornaran a la maternitat de l'Hospital de Mollet quan la situació epidemiològica ho aconselli.

El Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet és un òrgan consultiu que es reuneix periòdicament i de forma rotativa pels diferents municipis de l'àrea d’influència de l’FSM. El seu objectiu és presentar de forma transparent i conjunta als alcaldes de cada municipi les principals dades d'activitat i projectes estratègics de l’FSM, a la vegada que obre un espai de diàleg per exposar les necessitats de cada municipi i plantejar conjuntament l’estratègia i prioritats futures.

Edicions locals