L'Ajuntament estudia transformar baixos comercials buits en habitatges

S'estan plantejant aquesta possible requalificació per incentivar el dinamisme d'alguns barris del poble

Societat

L'Ajuntament estudia transformar baixos comercials buits en habitatges
L'Ajuntament estudia transformar baixos comercials buits en habitatges | Aj. Parets

L'alcalde Jordi Seguer ha anunciat en un vídeo a les xarxes socials que l'Ajuntament es planteja "fer una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana, per tal que determinades plantes baixes i locals comercials  buits passin a ser habitatges amb planta baixa".

Es tracta d'un "repte" d'aquest mandat "que pot incentivar que en aquests centres de la població, tant de la zona antiga o d'altres barris com podria ser la zona de Can Roura, no hi hagi tants locals buits". Reduint-ne alguns dels baixos comercials inactius dels entorns on hi ha "un excés de locals comercials", s'aconseguiria, segons el batlle, que a l'entorn hi hagi "molta més riquesa, molt més dinamisme i més vitalitat".

Tot plegat va sorgir arran de la pregunta d'una usuària durant el directe a Facebook que va fer Seguer a finals de novembre i en què li demanava alguna solució per activar aquells espais comercials "que resten tancats des de fa anys". A banda d'intentar passar-los a habitatges, el consistori compta amb altres eines legals per evitar que es mantinguin clausurats: "L'Ajuntament no pot induir els propietaris a què facin una subhasta –ni que els venguin–, però sí que tenim una eina que s'implanta normalment, que és el que fa referència als recàrrecs que apliquem a l'IBI (impost sobre béns immobles). Tots els habitatges buits a Parets –inclosos els locals comercials–, però encara més els de grans tenidors, acostumen a tenir aquest recàrrec de l'IBI".

D'altra banda, Seguer també va afegir que l'Ajuntament pot reclamar un bon manteniment de les façanes, fins i tot a aquells que resten clausurats de fa anys: "Pel que fa al mal estat de les façanes de determinats edificis, hi ha la possibilitat i s'està fent des de la regidoria d'Urbanisme d'enviar requeriments des de l'Ajuntament de Parets a aquests propietaris obligant-los que facin un bon manteniment d'aquestes façanes".

Edicions locals