Salut anuncia 125 nous professionals per reforçar l'atenció primària del Vallès Oriental

El Departament ha començat a contractar el personal del pla de reforç, que té una assignació total fins al 2022 de 5,6 milions

Societat

El Departament de Salut ja ha començat les contractacions del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària. El pla preveu la contractació de 125 nous professionals, que ha de servir, segons fonts de Salut, perquè els equips de primària del Vallès Oriental puguin donar una millor resposta a la COVID-19 i, a més, introduir canvis de caràcter estructural per millorar-ne l’accessibilitat i la resolució.

El Pla estava dissenyat des de fa mesos, però la pandèmia ha accelerat el seu desplegament i ja s’han tancat les assignacions de recursos als equips del Vallès Oriental. En total, la comarca rebrà 5,6 milions d’euros fins al 2022. Amb aquests diners s’estan finançant programes conjunturals per donar resposta a la COVID-19, com la incorporació de 19 gestors COVID i 21 referents COVID Salut i Escola. Això significa 40 professionals destinats a la gestió de la COVID-19.

També s’estan contractant professionals d’altres perfils (85) per abordar els canvis que s’han de produir en els centres d’atenció primària. Les noves incorporacions permeten millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l’atenció a la cronicitat, incrementar el nombre de treballadors socials, augmentar el suport administratiu i incorporar noves tecnologies.

Els 125 professionals es distribueixen entre les tres àrees de gestió assistencial (AGA) del Vallès Oriental.
En concret, el Baix Vallès rebrà 47 professionals: 7 gestors COVID, 8 referents Salut i Escola, 1 metge/essa, 12,5 infermeres, 10,5 administratius, 5 tècnics en cures auxiliars d’infermeria i 3 treballadors socials. L'assignació total del pla de reforç d'aquesta AGA –que comprèn Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, la Llagosta, Caldes de Montbui, Gallifa, Sant Feliu de Codines, Santa Perpètua de Mogoda, i Palau-solità i Plegamans– fins al 2022 serà de 2.085.427 euros.

El Vallès Oriental Central tindrà 62,5 professionals nous: 9,5 gestors COVID, 10,5 referents Salut i Escola, 0,5 metge/essa, 15 infermeres, 14 administratius, 9 tècnics en cures auxiliars d’infermeria i 4 treballadors socials. L'assignació fins al 2022 serà de 2.900.992 euros. Aquesta AGA comprèn: Cardedeu, Cànoves i Samalús, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Figaró-Montmany, Tagamanent, Aiguafreda, Montmeló, Montornès del Vallès, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Canovelles, les Franqueses del Vallès, Granollers, i la Roca del Vallès.

Al Baix Montseny seran 16 els nous professionals: 2,5 gestors COVID, 2,5 referents Salut i Escola, 3,5 infermeres, 5 administratius, 1,5 tècnic en cures auxiliars d’infermeria i 1 treballador/a social. Aquesta AGA comprèn Sant Celoni, Gualba, Vallgorguina, Santa Maria de Palautordera, Montseny, Campins, Fogars de Monclús, Sant Esteve de Palautordera, Llinars del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, i Vilalba Sasserra, i rebrà una assignació fins al 2022 de 672.729 euros.

Edicions locals