Sergi Mingote colidera l'últim gran repte de l'himalaisme

L'alpinista paretà marxarà dissabte amb l'expedició Seven Summit per intentar coronar el k2 a l'hivern

Esports

Sergi Mingote colidera l'últim gran repte de l'himalaisme
Sergi Mingote colidera l'últim gran repte de l'himalaisme

Parets del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Sergi Mingote afrontarà els pròxims dos mesos l'últim gran somni de l'himalaisme: fer cim al K2 (8.611 metres) durant l'hivern. Un fita mai aconseguida, tot i que s'ha intentat fins a sis vegades, sense èxit. L'alpinista paretà colidera l'expedició Seven Summit, que consta de 25 alpinistes –de 13 nacionalitats diferents– i 25 xerpes, que intentaran pujar al cim de la segona muntanya més alta del món, però que també és la més complicada. 

Fins ara s'han pujat tretze dels catorze vuitmils a l'hivern, excepte el K2. Les condicions meteorològiques fan que la fita, sigui un repte majúscul i assolir-ho serà del tot històric. "És un projecte que crea molta expectació perquè és l'últim gran repte de l'himalaisme perquè ja s'han pujat tots els vuitmils, però l'únic que encara no s'ha fet a l'hivern és el K2, que arriba a temperatures molt exigents amb -50ºC o -60ºC amb vents al cim que poden superar els 100 km/h", explica Mingote, pocs dies abans de marxar aquest dissabte cap a l'Himàlaia.

El paretà colidera l'expedició i, concretament, marcarà als alpinistes en alçada i en serà la referència. Mingote ja va fer el cim el juliol del 2018, dins el repte de coronar els catorze vuitmils en mil dies que ara per ara està aparcat fins al 2021. "Va ser una expedició molt dura, amb un descens de 30 hores, ens vam perdre i em vaig quedar sol a la muntanya", recorda el paretà, que afegeix: "he passat els pitjors i millors moments. Quan vaig fer el cim va ser el millor, perquè és la muntanya que tot alpinista somia fer; però en la baixada va ser el pitjor, creia que no tornaria".

El camí fins al cim La previsió de l'expedició és marxar dissabte i arribar al camp base, després d'un trekking de set o vuit dies, a finals d'any. A partir d'aleshores, tindran el mes de gener i febrer per valorar quan intentar fer el cim. "Si muntem un campament tres, crec que es podria intentar el cim. Aleshores, seria amb una tenda petita, fer l'atac, amb una aturada al campament 4, que això ja suposaria arribar als 8.000 metres que mai s'han assolit... i anar cap amunt. Això ja seria un somni, però treballem per aquest somni", explica Mingote, que admet la dificultat: "Hi ha anys que ni tan sols s'ha arribat al camp 2. Ho intentarem".

Edicions locals