Sergi Mingote es reinventa amb l'Olympic Route i el K2

En un any on no ha pogut seguir el repte 14x1000, l'alpinista paretà enceta nous projectes esportius

Esports

| JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

Esperit de superació. Aquest és un dels valors esportius que l'alpinista Sergi Mingote ha portat al llarg del 2020. Ajornat el repte del 14x1000, però fent altres inquietuds, com ara l'Olympic Route -en bicicleta entre Barcelona i Grècia- o marxant, fa pocs dies, a intentar coronar el K2 amb l'expedició més potent mai vista, la Seven Summit.

La pandèmia de la Covid-19 va provocar l'aturada del repte 14x1000, que busca el paretà per entrar al llibre dels rècord Guiness havent pujat els 14 vuitmils, sense oxigen, en mil dies. Just al març quan havia d'intentar coronar l'Annapurna (8.091 metres) i el Makalu (8.463 metres), el seu vuitè i novè cim del projecte, va haver de suspendre l'expedició. El paretà, més enllà d'enfonsar-se, va crear una nova aventura per l'estiu, unint en bicicleta Barcelona i el Mont Olimp, de Grècia, per promocionar la candidatura de Pirineus-Barcelona pels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. A l'agost, Mingote va posar fi a la seva aventura pujant al Mont Olimp (de 2.918 metres), a Grècia, desprñes de 48 dies fent 7.068 quilòmetres en bicicleta i havent coronat 20 cims europeus. 

En la tardor, Mingote va intentar reprendre el projecte del 14x1000, però finalment ho va ajornar fins a la primavera del 2021. Aleshores, va rebre una proposta que ha centrat els esforços de l'alpinista paretà en aquest últim trimestre de l'any: coronar el K2 (8.611 metres) durant l'hivern. Una fita mai aconseguida, tot i que s'ha intentat fins a sis vegades, sense èxit. L'alpinista paretà colidera l'expedició Seven Summit, que consta de 25 alpinistes –de 13 nacionalitats diferents– i 25 xerpes, que intentaran pujar al cim de la segona muntanya més alta del món, però que també és la més complicada. Un repte, que preveu resoldre a principis del 2021. 

Edicions locals