'Sergi, quan miris avall, sempre veuràs reconeixement i estima'

El veïnat de Parets es va bolcar dimecres en l'acte de reconeixement a Mingote, que va tenir lloc a la plaça de la Vila

Societat

'Sergi, quan miris avall, sempre veuràs reconeixement i estima'
'Sergi, quan miris avall, sempre veuràs reconeixement i estima'

Parets del VallèsSergio Carrillo

La plaça de la Vila s'ha omplert aquest dimecres al vespre per homenatjar en Sergi Mingote, en un acte emotiu de principi a final.

El seu company de partit Francesc Juzgado ha estat el primer que, amb la veu entretallada, li ha dedicat unes paraules. Juzgado ha recordat una de les últimes converses que van tenir, parlant de la gran rebuda que li hauria de fer el poble després de fer el cim. La seva resposta, però, anava més enllà dels reconeixements: "Amb cim o sense cim, el més important és que ens puguem abraçar de nou". "Gràcies, Sergi, per portar el nom de Parets tan alt. Gràcies per ser un bon company i amic. Gràcies pels teus valors i ideals. Gràcies per fer-nos somiar i fer-nos partícips dels teus somnis i dels teus reptes", ha dit Juzgado, qui ha conclòs afegint-hi: "Àliga, amic, has aixecat el vol molt amunt. Sergi, allà on siguis, quan miris cap avall, sempre veuràs reconeixement i estima".

El punt institucional l'ha posat el batlle, Jordi Seguer, llegint el manifest oficial del consistori i assenyalant: "La teva empremta deixa escrit que res no és impossible, que cal lluitar pels somnis, perseguir-los i no deixar-los anar. No hi ha sostres del món que no hagin sentit la teva petjada. I amb orgull, honor i entusiasme, has portat Parets als sostres del món". A més, ha llegit el poema que Mingote va escriure el 2013 com a alcalde per desitjar bon Nadal als veïns i titulat El món és el meu poble, Parets és el meu món. "Aquest poema descriu la teva estima per la nostra vila", ha asseverat el batlle.

L'últim parlament ha anat a càrrec d'Iris Roset, cunyada de Mingote i que ha arrencat agraint el suport rebut: "Ens hem vist sobrepassades per les mostres d'amor". Amb un discurs "fugint de la tristor i amb positivitat", Roset ha descrit en Sergi com "un polvorí i un tsunami". "La seva energia ens omplia la vida. La seva essència era aquesta: somia-ho, lluita-ho i ho aconseguiràs. Tenia aquesta gran virtut de creure que tot era possible", ha dit la cunyada de l'homenatjat. Roset també ha afirmat que "el Sergi és un exemple d'esforç, de constància, de sacrifici i de tenacitat, amb un cor gegant i solidari. Els seus valors el feien únic: l'amor per l'esport, pel poble, però sobretot per la família".

Tot plegat ha anat acompanyat de la música del CEM Maria Grever, de l'Escola Municipal de Música i de l’Associació Amics de l'Òpera del Vallès Oriental, qui han delectat els assistents amb Lluís Llach (País petit i Un núvol blanc) i Joan Manuel Serrat (Paraules d'amor), i han tancat interpretant dues de les cançons preferides de Sergi Mingote: Camins, de Sopa de Cabra; i Viva la vida, de Coldplay.

 

Edicions locals