Eduardo Aragón: 'He complert el somni de participar al Dakar'

El paretà va ser el copilot del valencià Emilio Ferrando fins a la sisena etapa

Esports

Eduardo Aragón, a la dreta de la imatge junt al seu pilot
Eduardo Aragón, a la dreta de la imatge junt al seu pilot

José Luis Rodríguez Beltrán

Eduardo Aragón, de 48 anys i de Parets, ha complert el somni de participar al Dakar en l'edició que tot just s'ha celebrat a l'Aràbia Saudita, del 3 al 15 de gener. El paretà és mecànic de professió i propietari del taller Vehils Extrem, al polígon Can Volart. Els anys 2018 i 2019 va ser al Dakar com a mecànic fent l'assistència de diversos equips, però enguany ha fet el pas per ser el copilot del valencià Emilio Ferrando amb un bugui Cam-An.

El paretà s'estrenava com a copilot amb bones sensacions i després de sis etapes se situava en la posició 42 de la general de vehicles lleugers, però l'organització va decidir excloure l'equip de Ferrando i Aragón abans de la sortida a l'etapa 7. "A l'etapa quatre vam tenir un problema i vam bolcar. Això va afectar l'estructura de seguretat, tot el xassís. Nosaltres el vam reparar, van venir els comissaris i van donar el vistiplau. Llavors vam poder sortir a les dues etapes següents, però ja a la setena no ens van deixar", explica Eduardo Aragón, que creu que algú els va denunciar: "No entenem per què, tot estava correcte".

què, tot estava correcte". Eduardo Aragón tenia l'assistència mecànica del seu propi taller, de la mà del seu germà Álex Aragón. "Les sensacions han estat molt bones, tot i acabar sobtadament. Volem tornar el pròxim any", admet el paretà, que n'assegura gaudir com a copilot: "Jo ja havia fet de copilot en navegació en altres raids del Marroc o Tunísia, però el Dakar és molt més complicat. He complert un somni". 

Edicions locals