Es publica el llibre de 'L'Handbol a Parets' de Carles Font

El periodista va explicar la publicació que recull la història del CH Parets

Esports

Carles Font amb Jordi Seguer, a la seva dreta
Carles Font amb Jordi Seguer, a la seva dreta | Jordi Seguer

José Luis Rodríguez Beltrán

"Després del BM Granollers, l'Handbol Parets era el club més important del Vallès Oriental". Ho afirmava Carles Font diumenge durant l'acte de presentació del llibre que ja ha publicat, L'Handbol a Parets. El nou llibre, que forma part de la col·lecció Estudis Locals de l'Ajuntament de Parets, es va presentar a la Sala Basart, que es va omplir amb les mesures sanitàries adients de persones vinculades amb el CH Parets. 

L'afirmació de Font recau després de fer un recull dels 66 anys del club paretà, que va tenir la seva etapa daurada els anys vuitanta quan el sènior masculí militava a la Primera Nacional i va quedar-se a les portes de pujar a la màxima categoria. Posteriorment, amb el canvi de mil·lenni el club va tornar a viure una dolça etapa, de la mà de Josep Manel Herrero, que va fer pujar l'equip a la Lliga Nacional Catalana i va quedar-se també a tocar de les lligues estatals. "Segueixo l'Handbol Parets des dels anys noranta i Josep Manel Herrero és el millor entrenador que he vist perquè va aconseguir una generació daurada de jugadors de la base, que van arribar al primer equip", admetia Carles Font, que és periodista de RAP107 i des d'aleshores ha fet retransmissions esportives en directe del club paretà. 

Durant l'acte, Carles Font va remarcar diversos noms de la història del club, tot i que va voler tenir un record emotiu amb el paretà il·lustre Eduard Serra, que va ser directiu durant moltes dècades i va morir el 2019 als 94 anys. "Calen més persones com Eduard Serra, que s'estimava moltíssim l'Handbol Parets i sempre havia estat vinculat, però mai va ser president", explicava el periodista, que recorda que el 2008 va rebre el premi al Millor Dirigent de Club de l'Associació Catalana de Dirigents de l'Esport  i poc després la insígnia d'or de la Federació Catalana d'Handbol.  

Carles Font av estar acompanyat amb l'ara exalcalde Jordi Seguer, que va ser el qui va encarregar el llibre al periodista per sumar el 8è número a la col·lecció local. Seguer va manifestar que del club paretà "és més que un club esportiu perquè al llarg de la seva història ha acumulat vivències de les persones i de Parets", i va afegir: "és un club molt arrelat a la ciutat que té els valors de la convivència, treball en equip, sacrifici i esperit de superació". 

El club es va fundar el 26 de desembre del 1954 i el llibre recull tota la seva història, acompanyada de prop de 300 fotografies històriques. 

Edicions locals