Unanimitat a Parets per suspendre la taxa de terrasses durant el 2021

Govern i oposició es van criticar mútuament per "apropiar-se" mesures alienes

Política, Economia

| S.Carrillo

Sergio Carrillo

El ple de Parets va aprovar dijous en sessió extraordinària la suspensió de la taxa per a l'ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa, una modificació que té com a data d'inici l'1 de gener. D'aquesta manera, es prorroga la suspensió d'aquesta taxa que l'Ajuntament ja va cancel·lar la passada primavera, amb l'esclat de la pandèmia.

L'autoria de la mesura va ser el tema candent de les intervencions dels regidors. D'entrada, l'exregidor de Comerç Joan Martorell (Ara Parets ERC) deia, fent-se seva la mesura: "Em fa especial il·lusió poder parlar d'aquest tema, perquè és una proposta que ja vam presentar, que la vam discutir i que la vam dotar de contingut". En aquest sentit també destacava el "suport al comerç des del primer dia" donat per part de l'anterior govern local: "Hem dotat d'unes bases per continuar l'ajut al teixit comercial i els hem ajudat en tot el que ens han demanat".

Per la seva banda, Neus Jordà (Parets per la República), va assegurar que aquest punt de l'ordre del dia era "una nova apropiació de la gestió del govern plural, que el passat 2020 ja vàrem cancel·lar aquesta quota i que públicament ja ens havíem compromès a fer-ho aquest 2021". A més, va assegurar que es tractava d'una mesura que es quedava curta per les necessitats de l'hostaleria: "Aquesta mesura urgent es va prendre el 2020 als inicis de la pandèmia, quan encara no sabíem de la seva magnitud, però un any més tard esperem de vostès que la feina vagi més enllà. No ens podem limitar a treure una taxa i punt".

Evidentment, el govern que ha presentat la suspensió de la taxa també la va reivindicar com a pròpia. De fet, els socialistes van reiterar que ja van ser ells els primers qui, des de l'oposició, van reclamar al govern de Jordi Seguer la seva aprovació. "Aquesta proposta la vam registrar l'abril del 2020, a l'inici de la pandèmia. Ja estem acostumats que s'apropiïn idees", va dir el portaveu Francesc de la Torre.

El batlle, Francesc Juzgado (PSC), també s'hi va referir en la mateixa línia que el seu company de partit, tot i que menys combatiu: "És una iniciativa que va tirar endavant el govern d'aquell moment, però era una petició que havíem traslladat el partit socialista a començament de la pandèmia".

A banda de les picabaralles sobre qui va ser el primer partit a proposar la suspensió de la taxa de terrasses, tots els grups municipals van votar-hi a favor, com era previsible que passés.

Edicions locals