Ara Parets ERC i Parets per la República impugnaran un punt del ple per la possible 'incompatibilitat' de Rosa Martí

El secretari emetrà un informe sobre la qüestió, però d'entrada va discrepar de les acusacions dels dos partits de l'oposició

Política

Ara Parets ERC i Parets per la República impugnaran un punt del ple per la possible 'incompatibilitat' de Rosa Martí
Ara Parets ERC i Parets per la República impugnaran un punt del ple per la possible 'incompatibilitat' de Rosa Martí | Heribert Gallardo / Aj. Parets

Sergio Carrillo

Ara Parets ERC i Parets per la República van anunciar en el ple de dijous que impugnaran el punt número 3 considerant la "incompatibilitat" de la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, qui l'encapçala. L'aprovació feia referència a "la tramitació de l’expedient de delimitació del terme municipal de Parets del Vallès en el seu límit amb el terme municipal de Lliçà de Vall" i els dos partits de l'oposició van criticar que Martí formés part de la comissió, ja que té propietats incloses en l'expedient.

Kènia Domènech, portaveu d'Ara Parets ERC, s'hi va estendre a criticar la seva exsòcia de govern: "Es produeix una flagrant incompatibilitat per part d'aquesta regidora. Trobem d'una falta d'ètica i d'honestedat que el nou alcalde hagi permès portar a ple aquesta proposta, quan hem sabut pel mateix expedient d'aquest punt que la senyora Martí és propietària de terrenys en el terme municipal de Parets i que aquests terrenys s'inclouen a la llista de propietats dins la comissió de limitació del terme amb l'Ajuntament de Lliçà de Vall".

Martí, però, va assegurar: "Si realment hi hagués alguna qüestió d'incompatibilitat, naturalment jo seria la primera a apartar-me. Les delimitacions de terme no tenen cap mena de repercussió respecte a valoracions econòmiques, ni a qualificacions urbanístiques, que és això el que a vostè la deu preocupar". També va rebutjar la intervenció de Domènech: "Crec que és de bastanta poca ètica ficar-se amb les propietats d'una persona. És de bastanta mala educació".

Sobre la presumpta incompatibilitat, el secretari de la corporació no la va considerar com a tal, ja que "és un pur expedient de caràcter administratiu, que l'únic que fa és modificar un terme municipal, però no aporta cap valoració econòmica respecte de la propietat de les persones implicades amb l'alteració del terme. Des d'un punt de vista jurídic, no parlo d'ètica ni de política, no hi hauria incompatibilitat". En tot cas i tal com li va requerir el batlle, pròximament emetrà un informe sobre el punt en qüestió.

Per la seva banda, Neus Jordà, de Parets per la República, va discrepar d'aquesta darrera intervenció: "Els informes jurídics que ens arriben diuen tot el contrari al que acaba de dir el secretari municipal i és per això que des de Parets per la República entenem que aquest punt no hauria de formar part d'aquest ple". A més, va afegir que "mentre que la senyora Martí sigui regidora d'Urbanisme d'aquest Ajuntament, aquest punt no s'hauria de tractar en cap cas". Per tot plegat, va confirmar que se sumarà a la impugnació anunciada per ERC.

L'únic partit de l'oposició que no es va mullar sobra la qüestió va ser Ciutadans. El seu portaveu, Manuel Losada, va explicar que, prenent "l'oferiment del secretari a realitzar aquest informe", no faria cap posicionament de vot. "Jo demanaria que aquest informe arribés abans de debatre o votar aquest punt".

El punt, però, sí que es va votar i va tirar endavant amb els vots a favor del PSC i de Sumem Esquerres a Parets, els vots en contra d'Ara Parets ERC i Parets per la República, i l'abstenció de Ciutadans.

Surt esquitxada una treballadora de l'Ajuntament

A banda de defensar-se, Rosa Martí va optar també per contraatacar Ara Parets ERC: "Vostès no són els més adients per dir aquestes coses, quan han mantingut una directora d'àrea de Via Pública que és regidora de l'Ajuntament de Lliçà i que ha estat negociant en paral·lel portant dos barrets".

En aquest sentit, va dir que aquesta treballadora va participar "en les reunions amb l'empresa Grifols per discutir el subministrament d'aigua, i un dia portava el barret de directora de l'àrea de via pública de Parets del Vallès i un altre dia portava el barret de regidora de l'Ajuntament de Lliçà. Aquí sí que hi ha una incompatibilitat claríssima i denunciable, tot i que com que va quedar sobre la taula no haurem d'entrar-hi".

Domènech va lamentar "que s'ataquin persones que no es poden defensar, que són funcionàries de la nostra administració" i va animar Martí que "si creu que hi ha algun tipus d'incompatibilitat ho demostri".

Per últim, Losada va dir: "La senyora Martí també ha estat al govern anterior i ho podria haver comentat i denunciat".

Edicions locals