Un any després canvien els posicionaments polítics sobre les suposades incompatibilitats de la regidora d'Urbanisme

El 2020 va ser el PSC qui demanva que Rosa Martí no votés un punt del ple pel mateix motiu, i Ara Parets ERC va emparar-ne la seva participació a la votació

Política

Rosa Martí defensant-se en el ple del 27 de febrer del 2020
Rosa Martí defensant-se en el ple del 27 de febrer del 2020 | Aj. Parets

Sergio Carrillo

Ara Parets ERC i Parets per la República van anunciar dijous que impugnaran el punt número 3 del darrer ple extraordinari per la possible "incompatibilitat" de la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí. No ha estat, però, la primera vegada que algun grup polític posa en dubte la idoneïtat que Martí encapçali o voti un projecte urbanístic al plenari acusada d'estar-ne interessada com a propietària. Ara fa tot just un any, en el ple extraordinari del 27 de febrer del 2020, el PSC ja ho va posar sobre la taula.

Concretament va ser en l’aprovació provisional de la modificació puntual del pla general d'ordenació urbanística municipal en l'àmbit del polígon del Llevant Industrial. L'aleshores portaveu del PSC i actual alcalde, Francesc Juzgado, requeria que "si hi ha algun membre del plenari que tingui part en aquest polígon industrial, s'hauria d'absentar de les votacions". El socialista insistia que ho deia "per evitar qualsevol recurs o qualsevol impugnació; sempre hi ha alguns tercers que tenen unes ganes especials de buscar els tres peus al gat".

Rosa Martí, per la seva banda, va voler donar les explicacions pertinents per reiterar que el punt que es portava a votació no afectava les seves propietats. "Sí que tinc una petita propietat que no està afectada per aquesta modificació en absolut; només afecta les qualificacions de sol industrial, i no afecta ni als equipaments ni a les zones verdes".

També va aprofitar per considerar l'apreciació del PSC "de bastant mal gust" traient pit de "sacrificis personals, familiars i polítics importants" que va assumir en la seva etapa d'alcaldessa quan amb la redacció del polígon Llevant Industrial es van destinar unes finques familiars "a zona verda amb unes valoracions i uns aprofitaments mínims; cap alcalde hauria fet això". Martí va deixar en mans del batlle Jordi Seguer la seva participació en la votació.

Seguer, però, no va trobar en aquell moment cap contraindicació a la votació de Rosa Martí: "La mateixa regidora d'Urbanisme s'ha explicat perfectament conforme no té cap mena de vinculació amb aquesta modificació que es presenta. Per tant, des de presidència considerem que ha de continuar en aquest ple. Agraeixo que la mateixa regidora ho hagi explicat, no crec que fos necessari explicar tan bé determinades coses que formen part de la vida privada i del patrimoni personal en un acte totalment públic".

Ara diu blat, ara diu ordi

El partit que el 2020 defensava Rosa Martí, aquest 2021 impugnarà un acord del plenari per una presumpta incompatibilitat; i el partit que l'any passat qüestionava la participació de la regidora d'Urbanisme en la votació d'un punt del plenari acusant-la del mateix, enguany empara des de l'Alcaldia la seva participació en una comissió de la qual també és acusada de tenir-hi interessos. La truita s'ha girat completament en poc menys de 365 dies, segurament el canvi de govern local hi tingui a veure.

Tanmateix, per part d'Ara Parets ERC la regidora Kènia Domènech va intentar justificar el canvi de posicionament del seu partit: "Us he de ser sincera i dir-vos que fins que el senyor Juzgado no ho va fer públic, Esquerra Republicana desconeixia que la senyora Martí tenia interessos urbanístics al polígon Llevant, i ara s’hi sumen aquests terrenys amb el límit amb Lliçà de Vall. Per transparència i per honestedat pensem que el punt s’ha de deixar damunt la taula i lamentem que la regidora no ho expliqués en la comissió informativa de la setmana passada. Ens ho volia amagar a la resta de regidors del plenari?".

Edicions locals