Els agents de la Policia Local de Parets es formen per fer servir el nou radar mòbil

L'Inspector en Cap, Joan Pérez, explica que no començaran a sancionar fins d'aquí a uns mesos

Societat

| Ajuntament de Parets

Sergio Carrillo

La Policia Local de Parets ha rebut recentment un radar mòbil, que els ciutadans ja han pogut veure a la via pública. L'Inspector en Cap de la Policia Local, Joan Pérez, explica que es va demanar l'aparell ara fa un any –inclòs en els pressupostos del 2020–, però que la Covid ha fet ajornar la seva adquisició fins a aquest gener. Des d'ara fa un mes, els agents s'estan formant per poder fer-lo servir.

Fins a la seva posada en marxa s'han de passar diverses fases, segons explica Pérez: "La primera fase era adquirir el radar. La segona fase és formar els agents. I en la tercera fase el que volem és mirar sobretot les vies públiques amb més accidentalitat que tenim, les vies més ràpides d'entrada a la població". En aquest sentit, durant aquestes setmanes estan instal·lant el radar en diferents punts del municipi "només a nivell d'estadística per veure quants vehicles hi passen, a quina velocitat i si ve en consonància a l'accidentalitat d'aquestes vies".

En la quarta fase, la Policia Local presentarà un informe al consistori amb les conclusions extretes de les xifres estadístiques acumulades durant les proves del radar, per mirar, per exemple, "si en alguna d'aquestes vies es podria reduir la velocitat", explica l'Inspector en Cap de la Policia Local.

Posteriorment engegaran una campanya informativa –probablement quan passi Setmana Santa–, per donar a conèixer a la ciutadania que s'instal·laran els radars diversos dies en punts diferents del municipi. Així i tot, al principi tampoc se sancionarà ningú que sobrepassi el límit de velocitat establert, sinó que inicialment només s'enviarà una carta informativa als infractors. En acabar el període informatiu, ja sancionaran tots aquells vehicles que superin la velocitat establerta de la via.

Joan Pérez reitera que l'objectiu de tot plegat és "baixar l'accidentalitat" i que en cap cas té un afany recaptatori: "La majoria d'accidents venen per excés de velocitat. Tenim molts atropellaments de vianants, de bicicletes i de monopatins, i estem obligats a reduir-los".

Les principals ubicacions que preocupen a la Policia Local són "les zones d'entrada i sortida al poble", on la velocitat és més elevada. En aquest sentit, Pérez recorda que per la rotonda del llac dels ànecs "passen diàriament 12.000 vehicles que van a les zones industrials".

Edicions locals