Els veïns denuncien l'augment de vehicles a la carretera de Gallecs

L'AV assegura que fa mesos que la pilona que limita l'accés a la via no funciona

Societat

Els veïns denuncien l'augment de vehicles a la carretera de Gallecs
Els veïns denuncien l'augment de vehicles a la carretera de Gallecs

Els veïns de Gallecs han denunciat l'augment de vehicles que transiten per la carretera que travessa l'espai rural després que fa mesos que la pilona que regula l'accés de vehicles a la zona no funcioni.

El 2005, l'Ajuntament de Mollet va tancar la carretera de Gallecs al trànsit per a tots els vehicles que no fossin veïns o visitants de l'espai rural per mitjà d'uns pilons retràctils a l'enllaç de la carretera de Gallecs (BV-5154) amb la carretera de Sabadell a Granollers (C-155). Els veïns disposen d'uns comandaments per a casos d'emergència, mentre que l'accés des del nucli urbà de Mollet pel barri de Can Borrell és obert.

Segons denuncia l'AV de Gallecs fa més d'un any que la pilona no funciona, un fet que ha incrementat el pas de vehicles per aquesta carretera, que, a més, s'ha fet més estreta després que el Consorci de l'Espai Rural de Gallecs hi habilités un camí paral·lel per a la circulació de bicicletes i vianants. "L'increment de vehicles sumat al confinament que fa que la gent camini per la carretera i no pel voral fa que la situació sigui preocupant", explica Pol Ansó, de l'AV de Gallecs.

L'AV denuncia que, tot i haver notificat a l'Ajuntament en diverses ocasions la incidència, no han rebut cap resposta. Per la seva part, el consistori molletà ha admès a SomMollet que aquesta pilona "malauradament s’ha d’arranjar sovint per actes de vandalisme", indiquen fonts municipals, que avancen que "està previst arranjar-la pròximament".

Abans que s'activés la pilona, la carretera de Gallecs comptabilitzava uns 4.000 vehicles cada dia.

Edicions locals