La paretana Anna Moragriega guanya un Gaudí pel curtmetratge 'Ni oblit ni perdó'

A més, el Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió va ser per a 'La mort de Guillem', coproduït per Som*

Cultura

L'Acadèmia del Cinema Català va premiar diumenge al vespre en la seva tretzena edició dos productes audiovisuals vinculats a La lluita continua, que té com a protagonista la memòria del militant antifeixista Guillem Agulló. Un d'ells és el curtmetratge Ni oblit ni perdó, dirigit per Jordi Boquet Claramunt i que va comptar com a directora de producció amb la paretana Anna Moragriega.

La paretana explicava ara fa un mes a aquest mitjà que el curt es basa en la història del Guillem Agulló, qui va ser assassinat el 1993, però en aquest cas se situa en el punt de vista de la seva germana, la Betlem Agulló, 13 anys després de l'assassinat. En aquest sentit, Moragriega explicava que es mostren les contradiccions de la Betlem: "Per un cantó, vol seguir amb la lluita política; i per l'altre cantó, encara hi ha molt dolor a la família per la pèrdua del seu germà".

'La mort de Guillem', millor pel·lícula per a televisió

D'altra banda, el Gaudí 2021 a la millor pel·lícula per a televisió va ser per a La mort de Guillem, film dirigit per Carlos Marquès Marcet i coproduït per Som*.

 

Edicions locals