Parets fomenta el reciclatge d'olis i la sensibilització medioambiental

Els propers dies 21 i 23 de gener, coincidint amb els mercats municipals, s'instal·laran carpes d'informació i distribució de contenidors domèstics per a la recollida de l'oli de cuina que serà reciclat i posteriorment convertit en biocombustible.

Societat

L’oli domèstic recollit als contenidors instal·lats a Parets és convertit en gas-oil d’origen vegetal (biodiesel). El procés comporta un pretractament de l’oli per a l’eliminació de restes sòlides o aigua i posteriorment es realitza un procediment industrial per a l’elaboració de combustible Biodiesel. Aquesta actuació forma part de la campanya de foment de l’educació i sensibilització mediambiental que l’Ajuntament està duent a terme a través de l’Oficina d’Informació Ambiental en aquesta matèria.

Des del passat mes de novembre, Parets compta amb dos contenidors per a la recollida d’olis domèstics que van estan instal·lats al Camp de les Peces i a la benzinera de l’avinguda de Catalunya, en els indrets ja establerts com a punt de recollida de residus. La capacitat dels contenidors és de 200 litres cadascun i es procedirà al seu buidat i manteniment cada quinze dies.
L’acció va néixer fruit del conveni signat l’octubre de 2007 entre el consistori i l’empresa Recicloil SL amb la voluntat de potenciar el reciclatge d’aquest oli per a fer combustible ecològic.
En aquest mateix context, el proper 8 de febrer, a l’Escola de la Natura, es durà a terme un taller d’elaboració de sabó artesanal a partir d’aquests olis de rebuig. La inscripció es podrà realitzar a les mateixes carpes, és gratuïta i les places són limitades.
 

Edicions locals