Can Fradera tindrà 110 pisos més per convertir-se en ARE

L'Ajuntament de Parets oferirà a la Generalitat la zona de Can Fradera per integrar-la a les àrees residencials estratègiques (ARE), una figura que el Departament d'Urbanisme ha creat per obtenir sòl per a habitatge assequible.

Política

El ple extraordinari de dimarts ho aprovava, amb l’abstenció del NOPP i el vot afirmatiu de la resta de regidors. Convertir el Pla Parcial de Can Fradera en ARE suposa un major nombre d’habitatges construïts, que passaran dels 360 previstos a 470, dels quals 269 seran de protecció oficial. Per això, el consistori ha posat com a condició que es mantingui l’edificabilitat de 0,61 habitatges per metre quadrat que es preveia al pla parcial. L’Ajuntament també requereix que s’incorporin 13.000 metres quadrats més a l’actual delimitació per emplaçar el nou IES. El ple aprovava també una modificació del planejament parcial, per permetre segregar l’espai on s’han de construir els 60 habitatges ja sortejats de l’actual delimitació, de manera que es puguin iniciar les obres al setembre.
CiU, tot i que el seu grup parlamentari va votar en contra del decret dels ARE, considerava que el canvi era “una oportunitat que afecta un sector ja dibuixat al pla general”, deia Joan Martorell. NOPP mostrava la preocupació per una possible massificació i discrepava de l’emplaçament de l’IES, un espai que ara és sòl agrícola.

Edicions locals