Les entitats mediambientalistes critiquen la desatenció de Gallecs per part de les administracions

Posen com a exemple la manca de regulació de la falconeria

Societat

La Plataforma de Defensa de Gallecs i DRAG denuncien una manca de voluntat de les administracions a l'hora de protegir "realment" Gallecs. Per a les entitats mediambientalistes la falta de celeritat a l'hora d'aprovar definitivament l'ordenança que hi ha de prohibir la falconeria és un dels exemples d'aquesta actitud, però hi sumen el fet que no s'hagi tramitat cap petició per incloure Gallecs com a Refugi de fauna  i a la Xarxa Natura 2000.

L'endarreriment de l'aprovació de l'ordenança municipal de Mollet que proposa la prohibició de la falconeria a Gallecs, que ha anat saltant de ple en ple, ha estat la gota que ha fet vessar el got. La Plataforma i DRAG asseguren que, des de les administracions, "no hi ha hagut un interès real per protegir Gallecs" i que ha estat la societat civil la que sempre ha empès perquè es prenguin mesures de protecció.

Les entitats mediambientalistes han presentat una queixa al Síndic de Greuges pel que fa a la pràctica de la falconeria a l'espai i des de l'estiu de l'any passat estan redactant una informe per demanar la inclusió de Gallecs a la Xarxa Natura 2000, "una protecció a nivell europeu que les administracions catalanes mai han sol·licitat. La qualificació de PEIN és insuficient, no dóna prou seguretat a nivell jurídic i ho demostra el fet que encara es projecten infraestructures que passen per l'espai", explica Dani Aranda, del DRAG. "Les administracions no acompanyen el sentiment de la ciutadania", afegeix l'ornitòleg Francesc Xavier Macià, que indica que el problema que implica la falconeria a espais naturals es troba arreu del món. Macià recorda que els països que van sol·licitar que fos declarada Patrimoni de la Humanitat "són en els que prolifera més la caça fortiva i el negoci de venda de rapinyaires".
De fet, les entitats molletanes han rebut el suport de la Sociedad Española de Ornitologia (SEO) per a fer efectiva la protecció de Gallecs.

Edicions locals