Vist per a sentència el judici pels anònims

Dilluns quedava vist per a sentència el judici per les dues demandes creuades presentades per l'alcalde, Joan Seguer, i el regidor Sergi Mingote, en nom de l'equip de govern, i per la regidora del grup a l'oposició NOPP, Rosa Martí.

Política

El ministeri fiscal demanava la desestimació de les dues demandes. Pel que fa a la presentada pel govern municipal, en la qual es demana una indemnització “simbòlica” d’un euro, la fiscal considerava que els escrits anònims “no són injuriosos i entren dins la crítica política”. A més, assegurava que les persones públiques estan obligades a aguantar alguns danys a la imatge. La fiscalia tampoc donava gaire solidesa a la demanda de Martí contra Seguer i Mingote perquè “sempre ha estat respectada la presumpció d’innocència”.
L’advocat de l’equip de govern insistia que un examen pericial conclou que Rosa Martí hauria escrit anònims a diversos membres del consistori, així com va trametre unes postals amb el logotip del NOPP i les opinions de diversos ciutadans. En aquests darrers escrits (dels quals Martí sí que ha reconegut l’autoria), l’advocat extreia frases com debíais estar colocados cuando aprobásteis estos bloques i “hi ha un regidor que para a tots els bars del carrer Major”, entre altres. L’advocat considerava innecessaris aquests comentaris, quan Martí té altres canals per expressar-se (plens i mitjans de comunicació).
L’advocat de Martí concloïa que “la crítica és bona i sana perquè els polítics millorin. No veig cap atac a l’honor”, deia i assegurava que l’anunci a la premsa de la demanda a Martí poc abans de les eleccions municipals sí que va danyar la campanya política del NOPP. Per això –pels possibles regidors que haurien perdut– Martí demana 20.000 euros d’indemnització.

Edicions locals