La Fundació Sanitària constituirà un consell de participació amb entitats

L'ens pretén recollir la veu dels usuaris, així com consolidar la relació amb els nous municipis que reben assistència de l'hospital molletà

Societat

La Fundació Sanitària de Mollet constituirà un consell de participació, que integrarà entitats de Mollet i representació dels municipis que reben l'assistència hospitalària en el centre molletà. El president de la Fundació, Martí Fabré, ho anunciava avui en roda de premsa, acompanyat del vicepresident i alcalde de Mollet, Josep Monràs, i del gerent de la Fundació, Jaume Duran.

Segons Fabré, el nou consell pretén, d'una banda, que "arribi la veu dels usuaris de l'Hospital per aportar criteri extern a la visió estratègica i desenvolupar millors polítiques de salut i socials" i, de l'altra, incorporar "de manera estable i ordenada" els municipis del Vallès Occidental que s'han incorporat darrerament a la zona hospitalària de Mollet, com Santa Perpètua i Palau-solità, indicava també el doctor Duran, que assegurava que les entitats "ja tenien la porta oberta" a la Fundació Sanitària.

Sigui com sigui, a l'abril es constituirà el consell participatiu de la Fundació, "un pas important, podríem dir històric", afirmava Monràs, tot recordant que aquest òrgan era fins ara inexistent. "Serà un espai per escoltar i explicar, i hi donarem compte del treball fet", apuntava Monràs. Per la seva banda, Fabré troba positiu que les entitats puguin "valorar la feina sanitària que es fa a la ciutat" i que això s'expliqui a la ciutadania.

La Fundació ha apuntat possibles entitats que formaran part d'aquest consell, com un representant de la taula de discapacitats, la Creu Roja, l'AFiMOIC (associació d'afectats de fibromiàlgia), la Federació d'AV de Mollet i la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública. Segons els responsables de la Fundació, el mateix consell podrà proposar noves incorporacions a l'òrgan que, per ser més operatiu, no superarà la quinzena de persones i es reunirà un cop al trimestre.

Edicions locals