El govern de Parets presentarà una modificació per convertir plantes baixes comercials en habitatges

Així ho va avançar la regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, en la darrera sessió plenària

Societat

| Aj. Parets

La regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, va assegurar en el darrer ple que el govern té avançada una proposta de modificació del Pla General per permetre la conversió de plantes baixes comercials en habitatges. En aquest sentit, va apuntar que la proposta es debatrà en un dels pròxims plenaris del consistori.

Tot plegat va sorgir arran de la modificació puntual de l'ordenança municipal d’edificació de Parets del Vallès, que va tirar endavant per unanimitat. A banda d'actualitzar-se a la reglamentació actual, es va acordar modificar el punt 43.3, que defineix què s'entén per un habitatge. En aquest sentit, s'establia que "els habitatges d'una comunitat han de tenir accés sempre pels elements comuns", una definició que Martí trobava encertada, "perquè no hi hagués múltiples accessos d'una sola finca a la via pública".

Tanmateix, l'edil explicava que "hi ha hagut alguns casos concrets en què s'han produït alguns problemes per raons tècniques", com podria ser el cas que "l'habitatge és més baix que els elements comuns". En aquest sentit, la modificació proposava que, "només excepcionalment, si no és possible accedir pels elements comuns, s'autoritzaria l'accés des de l'espai públic", explicava Martí.

Per part d'Ara Parets ERC, Kènia Domènech veia "amb bons ulls" el punt a votar, considerant que va "en la línia" de permetre el canvi d'usos de locals a habitatges. "Volem incrementar l'oferta d'habitatge de lloguer en moltes zones on hi ha demanda o els preus són inassumibles per a la majoria de la població", deia Domènech, qui celebrava que pròximament podran votar per permetre la transformació de plantes baixes.

Per la seva banda, Neus Jordà, de Parets per la República, reflexionava sobre la qüestió a votar els pròxims mesos: "Estem d'acord que a Parets hi ha un problema d'habitatge, però ens preocupa que això passi a ser l'extrem contrari, que serveixi per facilitar l'eliminació de comerços per poder especular amb els habitatges".

Amb tot, Rosa Martí va especificar que la futura modificació del Pla General comptarà "amb totes les seves limitacions, perquè no passi que hi hagi una conversió total d'aquests locals".

Edicions locals