Programació farcida a l'Abelló per gaudir del Dia Internacional dels Museus

El Museu estrena obres de Xavi Mira i de Raquel Friera, així com el noi cicle de l'Aparador, dedicat a Joan Abelló

Cultura

Programació farcida a l'Abelló per gaudir del Dia Internacional dels Museus
Programació farcida a l'Abelló per gaudir del Dia Internacional dels Museus | Museu Abelló

El proper dimarts 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus (DIM), i, com no podia ser d'una altra manera, el Museu Abelló ha preparat un programa farcit d'activitats entre aquest divendres i dimarts.

A partir d'aquest divendres el Museu estrenarà diverses noves exposicions. D’una banda, es renova el Racó de l’Artista amb la proposta de l’il·lustrador martorellesenc Xavi Mira, Adoració a la humanitat. D'altra banda, també s’inaugura l’obra 4’33’’ de Raquel Friera, a la sala d’exposicions inferior. Es tracta d’una obra audiovisual on l’artista reinterpreta la famosa peça musical homònima del compositor nord-americà John Cage, també anomenada peça insonora i composta íntegrament de silenci, des d’una perspectiva feminista.

Una altra de les novetats és l'estrena del nou cicle de L’Aparador, on sota el títol Diàlegs amb Abelló, el Museu convida artistes de les noves generacions a establir diàleg amb el llegat d’Abelló. Tot plegat acabarà coincidint amb la celebració de l'aniversari del mestre molletà, qui va néixer el 26 de desembre de 1922. En la primera intervenció, Lara Costafreda il·lustra L’hora del te.

A banda, tenint en compte que les restriccions imposades per la Covid no han permès fins ara que s’hagin pogut organitzar visites comentades, també es proposen quatre visites comentades a l’exposició Mollet Art, cada una d’elles conduïda per un dels artistes que la conformen, els quals proposaran una activitat participativa al públic. Concretament seran: Pedra o Menhir?, amb Irena Visa (dissabte a les 11 h); Historias de futuro, amb Felipe Garcia (dissabte a les 12 h); Quantes històries s'amaguen en una fotografia?, amb Oscar Moya (diumenge a les 11 h); i Applause, amb Pau Mondelo (diumenge a les 12 h).

Reobre la Casa del Pintor

Coincidint amb DIM, també tornen les visites a la Casa del Pintor, que havien estat suspeses per les limitacions imposades per la Covid. Les visites comentades seran amb grups reduïts i sempre amb reserva prèvia. A més, com és habitual en aquesta diada, el Museu obrirà les seves portes amb entrada gratuïta per tal que tothom pugui gaudir de les diferents exposicions.

Per últim, enguany el DIM ha volgut que els protagonistes siguin un dels col·lectius que més han patit a conseqüència de la pandèmia: les persones grans. Per aquest motiu, el Museu Abelló ha organitzat visites comentades per a grups de les residències de Mollet, que tindran lloc durant tota la setmana.

Música a la terrassa i gimcana

Les activitats no acaben aquí, sinó que també s'han programat dues sessions musicals a la terrassa del Museu, que es podran gaudir dissabte a la tarda. A les 18.30 h serà el torn del concert amb el Grup de Cambra de l’Escola Municipal de Música de Mollet, amb un repertori amb pinzellades de jazz, de pop i cançó d’autor que interpretat amb instruments clàssics li donen un aire diferent, una mica més fresc i innovador.

A continuació, a les 20 h, hi actuaran Merit Fernández i LaMistral, dues formacions de l’Associació de Música i Art de Mollet (AMAM).

Per últim, el Museu també ha preparat una gimcana arreu de Mollet enfocada al públic familiar. L'activitat durà els participants per tot el poble a la recerca dels espais que Joan Abelló va plasmar en les seves pintures. Cada grup familiar podrà fer la gimcana al seu aire i tan sols caldrà que abans passin pel Museu a recollir les instruccions. S'hi pot participar entre el 14 i el 18 de maig.

Totes les activitats, amb reserva

Totes les activitats organitzades pel Museu Abelló amb motiu del DIM són gratuïtes, però com que els aforaments son limitats és imprescindible inscriure’s prèviament a www.museuabello.cat.

Edicions locals