La darrera fase de les millores de Ca n'Oms, una de les 150 propostes del Pla d'Actuació

El govern va presentar dijous el pla d'actuació de mandat, després dels primers 100 dies al capdavant del consistori

Política

La darrera fase de les millores de Ca n'Oms, una de les 150 propostes del Pla d'Actuació
La darrera fase de les millores de Ca n'Oms, una de les 150 propostes del Pla d'Actuació

Sergio Carrillo

El govern local va presentar dijous a la tarda el Pla d'Actuació Municipal (PAM), que inclou 150 propostes, la majoria de les quals volen dur a terme en els dos anys de mandat que els resten.

Tant l'alcalde, Francesc Juzgado (PSC), com la primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia (Sumem Esquerres a Parets), van celebrar que en només 100 dies de mandat han pogut aprovar per Junta de Govern el nou PAM, un temps rècord si es compara amb l'any i mig que va trigar a presentar el seu el Govern Plural.

Una de les accions incloses al PAM, vinculada precisament a la ubicació de la roda de premsa –al pati de Ca n'Oms–, és la posada al dia dels Casals de Gent Gran de Parets. "També desenvoluparem l'última fase de les obres de la rehabilitació de Ca n'Oms", va apuntar el batlle, qui no va perdre l'oportunitat per reiterar que assoliran o superaran els 500.000 euros d'ajuts directes per la Covid.

Juzgado també va destacar que ampliaran el Centre de Dia de la Residència Pedra Serrada "amb vint places més", així com que crearan una nova instal·lació esportiva: "Treballarem en la construcció d'una nova sala polivalent. La gran demanda que tenim dels nostres clubs esportius és la manca de pistes per poder entrenar".

Fer una passera entre el camp de futbol i l'altra banda de la llera del riu, crear la figura del Síndic Personer o ampliar el nombre d'agents de la Policia Local són altres dels compromisos explicats pel socialista.

Garcia, per la seva banda, va mencionar que mantindran la rebaixa del 2,5% de l'IBI anual durant els dos anys que resten abans dels pròxims comicis electorals. Alhora hi va assenyalar: "Construirem una piscina municipal d'estiu i impulsarem els primers pisos tutelats per a persones amb capacitats diferents".

La infermera escolar per al Pau Vila que també doni cobertura a les escoles bressol del municipi ja era una petició que Sumem havia posat diverses vegades sobre la taula i que està inclosa al PAM.

Per últim, un dels grans projectes del mandat: la construcció del nou institut escola per resoldre la problemàtica dels mòduls a l'Institut La Sínia. La primera tinenta d'Alcaldia va aprofitar per tornar a reclamar el suport de la Generalitat: "Necessitem que la Generalitat signi d'una vegada per totes aquest conveni. Parets ja va fer els deures i ara està bloquejat a la Generalitat. En l'última reunió que vam tenir-hi, ens van comunicar que el seu compromís era tenir-ne la signatura abans de l'estiu. Hi confiem. Tot i que a finals de mes tenim una altra reunió amb el Departament d'Educació i els hi traurem el tema per veure si ho han pogut avançar".

Balanç dels 100 primers dies

L'acte va servir alhora per fer un balanç dels primers 100 dies del "nou govern unit i cohesionat", com va definir el batlle. Per part de tots dos partits van recordar la urgència de quan hi van entrar per aprovar "un pressupost que estava encallat i on calien moltes modificacions". D'aquests gairebé quatre mesos destacaven també el "reforç en la neteja viària i en la seguretat", la suspensió de la taxa de terrasses durant i de la taxa dels paradistes del mercat no sedentari, de les parades no essencials, o l'aprovació d'una ordenança contra les males olors a les indústries.

Edicions locals