Els comuns recullen més d'una tona de residus de la llera del Besòs

Catalunya en Comú del Vallès Oriental va organitzar un matí de neteja de l'entorn del riu dissabte

Societat

Els comuns recullen més d'una tona de residus de la llera del Besòs
Els comuns recullen més d'una tona de residus de la llera del Besòs

Martorelles

Més d'una cinquantena de voluntaris va participar dissabte en una jornada de neteja de la llera del Besòs organitzada per Catalunya en Comú del Vallès Oriental. Durant el matí es van recollir poc més d'una tona de residus, molts dels quals abocats a l'entorn de la deixalleria de Martorelles.

La neteja es va fer a la llera del riu Besòs, a l’alçada de l’antiga fàbrica Derbi, entre Martorelles i Mollet. Equipats amb mascaretes, guants i sacs, els voluntaris van arreplegar un total de 1.100 kgs de diferents tipus de residus, molt del qual provinent del desguàs de material electrònic sostret de la deixalleria de Martorelles. "Hi ha alguns punts de la llera en un estat deplorable, que s'han convertit en veritables abocadors", denuncien des de la formació, que ha anunciat que portarà aquesta problemàtica als òrgans del Consorci de Residus del Vallès Oriental i del Consorci Besòs Tordera, per a posar-hi solució.

L’organització s'ha mostrat satisfeta per l’èxit de la convocatòria i de la utilitat de l’acció, i van reclamar a la ciutadania i a les administracions que prenguin consciència del valor del patrimoni natural i de la necessitat d’invertir en la seva protecció i dignificació. “La pandèmia ens ha ajudat a posar en valor els nostres espais naturals, ara calen polítiques decidides per a enfortir-los i que les ciutats deixin d’estar-hi d’esquena; volem que els rius tinguin un paper protagonista als nostres pobles”, explicaven els portaveus de Catalunya en Comú.

Diverses dirigents de Comuns van assistir a la trobada i van participar de la neteja, escenificant també la volguda aliança de l’eix Besòs (Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental). La Portaveu al Congrés de Diputats d’En Comú Podem, Aina Vidal i el Portaveu de Barcelona en Comú, Enric Bárcena (del Barcelonès), la Secretaria d’Organització del partit, Agnès Petit i el regidor de Medi Ambient de Montcada i Reixac, Oriol Serratusell (del Vallès Occidental) van acompanyar la resta de voluntaris. Entre els locals, destacava la presència de la regidora montornesenca, Mar Garcia, membre de l’Executiva del Consorci del Besòs, de Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, i de Jordi Manils, vicepresident del Consell Comarcal, així com de regidors de molts altres municipis del Vallès Oriental.

 

Edicions locals