Una vintena de professionals, al catàleg d'artistes de Martorelles

Hi ha teatre familiar, música, màgia, il·lustradors o escultors, però tots ells o són professionals o estan en vies de professionalització

Cultura

En Yuval Gotlibovich és un dels artistes locals que l'Ajuntament ha programat en el darrer any
En Yuval Gotlibovich és un dels artistes locals que l'Ajuntament ha programat en el darrer any | Aj. Martorelles

El 2020 la regidoria de Cultura de Martorelles va impulsar la creació d'un catàleg intern d'artistes professionals de quilòmetre zero, amb l'objectiu de programar-los en les activitats de l'Ajuntament.

En un any ja hi ha hagut una vintena de professionals de la cultura que s'hi han posat en contacte per sumar-se al catàleg, principalment veïns de Martorelles, però també de poblacions veïnes com Santa Maria, Sant Fost, Parets o Montmeló.

Per a la regidora de Cultura, Mònica Garcia, "és una llàstima que tinguem artistes d'aquí i que no ho sapiguem". En aquest sentit, assegura que, un cop localitzats, "sempre hi ha maneres de col·laborar" i "potenciar-los a ells com a artistes del municipi és un benefici mutu".  Entre aquesta vintena d'artistes hi ha teatre familiar, molta música, màgia, il·lustradors, escultors..., però tots ells tenen en comú que, o són professionals o estan en vies de professionalització.

Pel que fa als artistes del catàleg amb els quals el consistori ja ha treballat en el darrer any hi ha els il·lustradors Xavi Mira i Júlia Quintana, el músic Manu Fusta, el violista Yuval Gotlibovich i la violinista Raquel Castro, el grup de música Zesc, el mag Pau Segalés, el tècnic Dani Moreno i els actors Carlos Ulloa i Judit Morcillo. A més, per a la pròxima festa major se'n programaran tres o quatre artistes més del catàleg.

Edicions locals