Jordi Turull: 'El nostre compromís segueix viu, i no és reversible, ni parcial, ni condicional'

El paretà Jordi Turull ha viscut aquest dimecres una càlida rebuda al parc de la Linera, on ha refermat les seves conviccions independentistes

Política

Jordi Turull: 'El nostre compromís segueix viu, i no és reversible, ni parcial, ni condicional'
Jordi Turull: 'El nostre compromís segueix viu, i no és reversible, ni parcial, ni condicional'

Sergio Carrillo

El parc de La Linera, un històric espai del municipi pròxim a casa dels Turull, ha rebut aquest dimecres l'indultat paretà Jordi Turull. 1.220 dies després d'entrar-hi en presó, l'exconseller de Presidència ha gaudit aquesta tarda de l'escalf i l'estima del veïnat i de companys de partit de la comarca que s'hi han apropat.

Entre ells hi havia el ja expresident del Consell Comarcal i alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, la garriguenca Meritxell Budó, secretària d’Atenció Primària i Participació del Departament de Salut, o l'exalcalde socialista de Parets Joan Seguer. Entre els centenars de persones, també hi havia regidors dels dos partits independentistes del municipi, Parets per la República i Ara Parets ERC.

"Ara sí que tinc la sensació de ser a casa", ha dit un Turull emocionat per la presència de tantes cares conegudes, amb qui s'ha aturat a xerrar i a fotografiar-se, però també s'ha mostrat emocionat per algunes absències.

A banda, ha assegurat que la seva llibertat "no serà plena fins que els altres companys amb qui vam compartir govern, començant pel president Puigdemont, no siguin lliures". No han mancat les crítiques a l'Estat espanyol, del qual ha dit: "Els drets i llibertats fonamentals s'hi poden exercir mentre no molestis les 300 famílies que manen sempre". I també ha refermat i ha reiterat que les seves conviccions independentistes no han decrescut en absolut: "No ens han doblegat, perquè són més fortes les nostres conviccions que les seves injustícies. El nostre compromís amb allò que vam començar segueix exactament igual de viu, i aquest compromís ni és reversible, ni és parcial, ni és condicional, perquè el mantindré sempre mentre visqui".

Un Jordi Turull que sempre aprofita l'ocasió per demostrar el seu amor per Parets ho ha tornat a fer i ha tornat a clamar que "Parets és el millor poble del món". Als seus veïns també els hi ha dit: "Compteu amb mi pel que faci falta, per qualsevol cosa que penseu que jo us puc ser útil".

"Que no esperin les gràcies"

L'acte ha arrencat amb les paraules de Neus Jordà, regidora de Parets per la República, partit que precisament tancava el 2019 les seves llistes amb el mateix Turull. Jordà ha dit: "L'estat segueix considerant-vos culpables, i per extensió ens consideren culpables a totes aquelles que vam defensar les urnes l'1 d'octubre. Culpables per creure en la democràcia i per defensar els nostres drets, el dret a decidir".

Amb tot, hi ha afegit: "L'indult ens alegra per la vostra situació personal, però que ningú esperi que els hi donem les gràcies per aquest gest".

Edicions locals