Jordi Turull recorrerà Catalunya a peu des de Portbou fins a Arnes

Es tracta d'una promesa que es va fer "per correspondre tanta gratitud i tant compromís"

Política

En l'acte de rebuda al parc de la Linera organitzat dimecres passat
En l'acte de rebuda al parc de la Linera organitzat dimecres passat | S.C.

El dissabte 10 de juliol en Jordi Turull començarà la Travessa per la Llibertat, un repte i una promesa que el portarà a recórrer Catalunya des de Portbou fins a Arnes durant 15 dies en diferents etapes d'un total de 380 quilòmetres.

El paretà, qui va ser excarcerat dimecres passat, ha explicat aquest matí a El món a RAC1 que quan era a Estremera i a Soto del Real es va prometre "fer alguna cosa per agrair a tantíssima gent que ha fet tantíssimes iniciatives perquè no ens hàgim sentit ni un minut sol i per demostrar i refermar el compromís amb les meves conviccions".

Es va decidir per travessar Catalunya de punta a punta caminant, perquè de fet caminar pels indrets del país ja és una activitat que li agradava. A més, a la presó s'hi ha anat preparant cada dia.

"Faig aquest gest, molt senzill i molt improvisat. Sabatilles, bastons i a caminar i travessar el país, i amb tothom qui em trobi i qui s'hi vulgui afegir, qui vulgui venir un dia a una etapa, ens ho passarem bé", ha explicat Turull a RAC1.

L'exconseller de Presidència també hi ha afegit: "És una cosa molt personal i quan fas una promesa l'has de complir. Encara que sembli una bogeria, l'intentaré fer per correspondre tanta gratitud i tant compromís".

 

Edicions locals