Oques Grasses, Ebri Knight i Lildami, caps de cartell de la festa major 'gegant' de Parets

Se celebraran els 25 anys de la festa de la Pedra del Diable i de la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets, així com dels 25+1 dels Diables

Cultura

Oques Grasses, Ebri Knight i Lildami, caps de cartell de la festa major 'gegant' de Parets
Oques Grasses, Ebri Knight i Lildami, caps de cartell de la festa major 'gegant' de Parets

Sergio Carrillo

Del 9 al 26 de juliol, Parets gaudirà de la Festa Major Gegant 2021, que comptarà amb una cinquantena d'activitats repartides en tres caps de setmana i servirà per celebrar els 25 anys de la festa de la Pedra del Diable i de la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets, així com dels 25+1 dels Diables Parets –a causa de la pandèmia, l'any passat no van poder celebrar-hi el seu primer quart de segle–.

Les entitats que estan d'aniversari seran les encarregades de fer el pregó d'enguany i, a més, Gegants i Diables faran "quatre actuacions significatives" del 24 al 26 de juliol, segons ha avançat el batlle, Francesc Juzgado, en la presentació de la festa major que ha tingut lloc aquest dilluns al teatre Can Rajoler.

L'aparcament del camp de futbol serà el principal escenari dels espectacles de gran format d'aquest juliol, i un dels grups estrella serà Oques Grasses (dissabte 10 de juliol). També hi haurà els concerts, entre d'altres, d'Ebri Knight, de The Logical Group –un tribut a Supertramp en el qual actua el paretà Javi Herrera–, o del tribut a Queen de Momo.

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, també va destacar que "la festa major d'enguany aposta especialment pels grups de música i de dansa locals". És per això que el dissabte 17 de juliol tindrà lloc el Dia de la dansa de Parets, amb participació de Xènia Martínez, Infusión Flamenca o PROdansa. L'endemà serà el torn per al Dia de la música de Parets, amb artistes com Joan Liaño, Nil Nadal, Nerea Roblas, Friday Mood i Yaneisy Stage Band.

A més, en acabar les seves actuacions els espectadors podran gaudir d'un altre dels caps de cartell del programa, Lildami. D'aquesta manera, "garantirem molta afluència de públic (al Dia de la música de Parets), perquè volem que es vegin els nostres artistes locals", ha assegurat de la Torre.

En la gresca d'estiu tampoc faltaran el coro rociero, les sardanes, les havaneres, les gitanes, el ball, la Nit del Teatre –repartida en dos caps de setmana–, un acapte de sang, la festa de la Pedra del Diable, la milla popular, jocs participatius, el lliurament dels premis de la fotolliga de l'AFP i fins i tot l'Atrapa la bandera de Rodola.

A més, hi haurà dues sessions de cinema a la fresca. El 9 de juliol es projectarà la pel·lícula infantil Raya y el último dragón, un film que la primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia, defineix de feminista, "per l'actitud de les noies, les guerreres que són i el lideratge que tenen de les seves tribus i com persegueixen els seus objectius. A més, sense cap mena d'amor al mig, habitual a les pel·lícules de Disney; aquí no hi ha prínceps que venen a rescatar cap princesa". L'altre llargmetratge serà Wonder Woman 1984, el 16 de juliol.

Totes les activitats seran gratuïtes, però caldrà adquirir-ne els tiquets al web espectacles.parets.cat a partir de l'1 de juliol.

Propostes dels alumnes de 3r

Casandra Garcia, com a regidora d'Educació, ha explicat que durant les visites que ha fet aquest curs conjuntament amb l'alcalde als alumnes de 3r de Primària de totes les escoles del municipi, els preguntaven "què els hi agradaria que passés a les festes majors del nostre poble".

Entre totes les propostes, n'han impulsat tres, alguna de les quals ja es feien prèviament. Una és el tobogan aquàtic inflable, "un gran referent per a ells, que no volien deixar-ho de tenir aquest any". Serà els dies 24 i 26 al carrer Monistrol.

"També ens demanaven molt que hi hagués concerts i ball per tot el municipi", ha comentat Garcia. En aquest sentit, s'ha organitzat un concert-vermut itinerant a càrrec dels grups paretans Amacat, Music Truck Fest i Infusión Flamenca el 25 juliol.

Per últim, el mateix diumenge 25 tindrà lloc el taller Refresca't (any de la fruita i la verdura), a càrrec de Le Caramel.

S'amplia la gresca de juliol

Pel que fa a les dates de la festa, el darrer cap de setmana serà el principal. Tanmateix, enguany s'ha ampliat a gairebé tot el juliol. "Ja hi havia l'Eixamplem la festa, però no eren tants dies", ha apuntat de la Torre, qui ha afegit que "el fet de poder-ho fer més espaiat ens permetia que hi hagués més seguretat".

Sobre les mesures de seguretat, ha assenyalat que estan "preparats per a tots els escenaris" i que seran "rigorosos amb totes les mesures de seguretat".

Les mascaretes seran obligatòries i es mantindran les distàncies entre espectadors. Tanmateix, l'alcalde ha volgut puntualitzar: "Sobretot per als concerts joves, les cadires estaran amb unes distàncies que permetin que puguin estar drets mantenint el punt de referència de la cadira i mantenint les distàncies. Serà difícil que, amb els grups de música que portem, estiguin asseguts".

Edicions locals