Mobilitzacions per reclamar més recursos per als centres d'atenció primària sanitaris

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès s'ha concentrat al CAP de Plana Lledó

Societat

Mobilitzacions per reclamar més recursos per als centres d'atenció primària sanitaris
Mobilitzacions per reclamar més recursos per als centres d'atenció primària sanitaris

Mollet del Vallès

Una setantena d'entitats socials i veïnals han organitzat aquest dimecres més de 40 accions arreu de Catalunya per reivindicar un sistema de sanitat "públic, universal i de qualitat" i més recursos per a l'atenció primària.

Una d'aquestes mobilitzacions ha estat al CAP Plana Lledó de Mollet, on la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès / Marea Blanca ha posat sobre la taula les reivindicacions del col·lectiu. Entre aquestes peticions, es demana que es reobrin tots els centres d'atenció primària (CAP) i consultoris locals tancats i que es recuperin les visites presencials, així com la metgessa i la infermera de referència. "Les visites telemàtiques que s'han fet durant la pandèmia poden servir per a certs casos com visites de seguiment o més burocràtiques, però ara que les dades epidemiològiques són millors exigim que es retorni a la visita presencial", ha explicat el portaveu de la plataforma, Antonio López.

A la concentració de Mollet també s'hi han sumat representants de Mollet en Comú i el diputat al Parlament d'En Comú Podem David Cid, qui ha defensat el paper de la sanitat pública i, en especial, de l'atenció primària. "Cal que hi hagi una aposta clara amb un 25% del pressupost de salut per als equips d'atenció primària i que es millorin les condicions dels seus professionals", ha exposat Cid.

El manifest que s'ha llegit durant l'acte considera que la part del sistema sanitari que més ha patit durant la pandèmia ha estat l’Atenció Primària de Salut que "ha hagut d’assumir noves funcions amb menys recursos" i, en el cas del Baix Vallès, s'exigeix la posada en marxa del Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) compromès i acabar les obres d'ampliació de l'ASSIR i de pediatria.

Edicions locals