Prop de 130 pilots participaran a les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

El Circuit de Barcelona-Catalunya acull la mítica prova el cap de setmana

Esports

| Circuit

Les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme han iniciat el seu particular compte enrere. El dissabte a les 12 h es donarà la sortida de la 26a edició de la prova al Circuit de Barcelona-Catalunya, però abans, els participants hauran de treballar a fons en la fase inicial del programa esportiu. 

La mítica prova de resistència presenta per aquesta edició un total de 33 equips de 4 nacionalitats diferents, que sumen prop de 130 pilots. Diversitat de marques presents, així com projectes i nivells sobre l'asfalt, amb conjunts professionals i participants mundialistes o equips de formació i pilots amateurs. Velocitat, estratègia, habilitat, constància i ritme hauran d'aliar-se per aconseguir l'or després de 24 hores seguides d'emoció.

El programa esportiu s'estrenarà oficialment el divendres, encara que demà tindrà lloc una jornada d'entrenaments privats per als participants que ho desitgin. El divendres a les 16 h es duran a terme els entrenaments lliures, mentre que a les 18 h donaran inici les tandes de cronometrats, dividint els pilots en els grups dels braçalets blaus, grocs, vermells i blancs, que sortiran a rodar de manera separada. A les 20.30 h, quan hagin sortit a pista tots els grups, es coneixerà la graella de sortida de les 24 Hores de Catalunya. De 22 a 23.30 h tindran lloc els entrenaments nocturns, per provar la il·luminació artificial de la pista catalana.

Com a novetat, enguany els participants disposaran d'una sessió de warm upel dissabte (9.45 – 10.15 h) per acabar d'ultimar detalls abans de la sortida, la qual es realitzarà a les 12 h. Un dia més tard es donarà la bandera de quadres.

La Copa Yamaha bLU cRU s'uneix al míting

Les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme comptaran amb un campionat suport, la Copa Yamaha bLU cRU. El certamen monomarca, que va visitar el Circuit de Barcelona-Catalunya fa només unes setmanes coincidint amb el Campionat Mediterrani de Velocitat, es torna a posar a prova en territori català.

El divendres a les 17.10 h realitzaran els entrenaments qualificatius. A les 20.55 h duran a terme la primera cursa del cap de setmana, mentre que a les 10.40 h del matí del dissabte faran la segona.

Horaris i accés

Els assistents podran accedir per la Porta 3 i estacionar els seus vehicles al pàrquing C. Encara que les localitats s'assignen numèricament a la Tribuna Principal, també es podrà accedir a peu a la Tribuna G per contemplar l'activitat a pista.

El dissabte s'obriran les portes a les 9 del matí i es permetrà l'entrada fins a la mitjanit (00:00h). Les instal·lacions romandran obertes fins a la 1 de la matinada, moment en el qual els assistents hauran de sortir del Circuit. El diumenge es tornaran a obrir les portes a les 8 h i fins a les 12 h.

Una promoció única per als amants del motociclisme

Amb la compra de l'entrada de 5 euros per les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme, els aficionats podran descomptar-se l'import íntegre per a una entrada del Catalunya WorldSBK Round (17-19 setembre). De manera presencial, es podrà aplicar el descompte en les mateixes instal·lacions esportives durant el desenvolupament de les 24H de Catalunya, i online estarà disponible del 6 al 13 de juliol.

 

Edicions locals