Emilio Cordero assumeix la presidència del Consell Comarcal

El socialista va rebre els vots favorables del PSC, Junts i En Comú Podem d'acord amb el pacte de govern

Política

Emilio Cordero, en una imatge d'arxiu a l'Ajuntament de Canovelles
Emilio Cordero, en una imatge d'arxiu a l'Ajuntament de Canovelles

L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero (PSC), és des d'aquesta setmana el nou president del Consell Comarcal. L'elecció va tenir lloc dimecres en un ple extraordinari convocat a la masia de Can Ribas, a les Franqueses. Cordero va rebre els 19 vots de PSC, Junts i En Comú Podem.

El relleu a la presidència s'ha fet arran del pacte que van subscriure aquestes tres forces a principi de mandat, que preveia alternar el càrrec amb Junts, que ha estat al capdavant de l'ens els dos primers anys de mandat, amb Francesc Colomé.

A més de Cordero també va presentar candidatura el republicà Marc Candela, que va obtenir 8 vots, i també hi va haver 2 vots en blanc.

El ja president, Emilio Cordero, va destacar diversos àmbits d’actuació de l’ens comarcal per als propers dos anys en polítiques socials, economia, turisme i ocupació, medi ambient, habitatge, joventut, ensenyament, agenda 2030 i infraestructura ètica.

"En interès de tots els vallesans"

També assegurava que assumeix la presidència amb la mà estesa i el repte de “servir una població de més de 400.000 habitants i 39 municipis i pensar en allò que ens uneix abans que en allò que ens separa”, i afegia que exercirà la presidència sota els principis “d’honestedat, eficàcia i eficiència on prevalgui per sobre de tot l’interès dels vallesans i vallesanes”.

Per Cordero, “es tracta de donar solucions des del nostre àmbit competencial als problemes reals, estar al costat dels ajuntaments i de la gent, de treballar per als que més ho necessiten i prioritzar la distribució de la riquesa i la igualtat d’oportunitats, de fer possible fer una comarca millor per nosaltres i les generacions futures”.

El candidat d’ERC, Marc Candela, va retreure el pacte entre PSC, Junts i En Comú i va assenyalar que “la governabilitat no pot continuar menystenint una de les dues grans formacions polítiques de la comarca”, en referència al fet que ERC, ara a l'oposició, és la formació amb més alcaldies de la comarca.

Edicions locals