Ja es poden consultar les etapes de la Travessa per la Llibertat de Jordi Turull

Buhos ha cedit la cançó 'Els nostres tambors' per a aquesta iniciativa encapçalada pel paretà

Política

Ja es poden consultar les etapes de la Travessa per la Llibertat de Jordi Turull
Ja es poden consultar les etapes de la Travessa per la Llibertat de Jordi Turull | Travessa per la Llibertat

Des d'aquest dissabte 10 juliol fins al dissabte 24, el paretà Jordi Turull farà la Travessa per la Llibertat. Es tracta d'una promesa que es va fer a si mateix quan era empresonat i que té l'objectiu "d'agrair a tantíssima gent que ha fet tantíssimes iniciatives perquè no ens hàgim sentit ni un minut sol i per demostrar i refermar el compromís amb les meves conviccions".

La primera etapa el portarà des de Portbou fins a Port de la Selva i al llarg de dues setmanes, 15 dies consecutius, caminarà pel territori, de nord a sud, amb jornades que arrencaran a les 7 h i a les quals poden sumar-se els ciutadans que ho vulguin.

Sant Pere de Rodes, Bàscara, Girona, Sant Esteve d'en Bas, L'Esquirol, Vic, Artés, Manresa, El Bruc de Dalt, Castellfollit de Riubregós, Montblanc, Albarca, l'Ermita de Sant Jeroni i l'estació antiga de Prat de Comte seran, en aquest ordre, els següents punts d'inici d'etapa. Tot plegat clourà a Arnes el 24 de juliol.

Turull assegura en un escrit al web creat per a la iniciativa (travessaxlallibertat.cat) que vol "sentir de nou la pols dels camins i el tragí de pobles i ciutats", però que també vol "xerrar amb tantes persones com pugui per fer-los arribar personalment el meu agraïment". A més, hi afegeix: "Amb aquest esperit senzill i sense cap pretensió de protagonisme, totes aquelles persones que m’hi vulgueu acompanyar hi sereu benvinguts. Podeu ser-hi durant una etapa o durant tantes com desitgeu. Podem trobar-nos als punts de sortida, als punts d’arribada o al llarg del recorregut".

La cançó de la Travessa, a càrrec de Buhos

La Travessa per la Llibertat, a banda de constar d'una caminada de 15 sessions consecutives, comptarà amb altres activitats. La primera serà aquest divendres a les 18.30 h, a la Catalunya Nord, un territori que, malgrat no formar part del recorregut, Turull no ha volgut oblidar.

A banda d'aquests actes, el grup de música Buhos ha cedit la cançó Els nostres tambors per a La Travessa, un tema que té una lletra en la línia de les paraules de l'exconseller de Presidència, qui en la seva rebuda al parc de La Linera de Parets, després de ser indultat i excarcerat, deia que el seu compromís seguia "exactament igual de viu".

"No hi ha sospita de rendició / per qui milita per convicció / la història escrita pels vencedors / mai va callar els nostres tambors. / Vam sobreviure a la dictadura / la poció màgica es diu cultura / hi ha un poble rebel al Mediterrani / que s'aixecarà com un tsunami", canten en Guillem Solé i companyia.

 

Edicions locals