Parets en Comú decideix abandonar la coalició de Sumem Esquerres

Asseguren que Sumem "ha deixat de ser una alternativa real per implementar un nou model de poble"

Política

Parets en Comú decideix abandonar la coalició de Sumem Esquerres
Parets en Comú decideix abandonar la coalició de Sumem Esquerres

"El passat 23 de maig l’assemblea dels comuns de Parets va decidir per unanimitat abandonar la coalició de Sumem Esquerres a Parets". Així han anunciat aquesta setmana en un comunicat la seva desvinculació amb el partit encapçalat per Casandra Garcia.

Parets en Comú assegura que "Sumem Esquerres a Parets ha deixat de ser una alternativa real per implementar un nou model de poble, sense una visió de futur i no s’ha sabut entendre l’oportunitat brindada pel conjunt el passat maig del 2019". També lamenten que "l’organització militant i simpatitzant que va tenir Sumem Esquerres a Parets s’ha vist reduïda i desorganitzada amb les últimes decisions preses, sense un benefici aparent en el canvi de polítiques que s’havien de produir".

Cal tenir en compte, en aquest sentit, que el març s'anunciava la reactivació del cercle de Podem Parets, també desvinculat de Sumem Esquerres a Parets i justificant-ho també amb la seva contrarietat a la moció de censura presentada el gener.

Els comuns treballaran ara per construir un moviment popular entorn del partit "obert a tota mena de lluites amb noves experiències que ens permetin construir un Parets del futur". Un Parets del futur que volen que sigui "d’esquerres, sostenible, solidari, feminista, divers, igualitari, progressista, sobirà, fratern, cooperatiu, democràtic, però sobretot en comú".

Agraïment i respecte, per part de Sumem

La coordinadora de Sumem Esquerres a Parets va conèixer dimarts la desvinculació de Parets en Comú. Arran d'aquesta decisió, els van voler transmetre "el màxim respecte cap a la decisió pressa", els agraeixen "la tasca feta per part de tots els militants dels comuns" i els hi desitgen "molta sort".

Tots dos partits també han destacat que, amb les seves coincidències, tindran espais per treballar conjuntament. "De ben segur que els comuns de Parets es podran retrobar en diferents lluites amb la gent de Sumem Esquerres a Parets", diuen des de Parets en Comú. Sumem també apunta que comparteixen "la mateixa manera de veure la municipalitat, on el més important són els ciutadans".

Edicions locals