Una festa major d'aniversaris populars

La Festa de la Pedra del Diable i la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari celebraran els seus 25 anys

Cultura

Una festa major d'aniversaris populars
Una festa major d'aniversaris populars | Silvia Ferran / Aj. Parets

Divendres arrencava la festa major de Parets més matinera que mai amb un programa que s'estén durant tres caps de setmana farcits d'activitats i en les quals tindran un gran protagonisme els esdeveniments de la cultura popular. De fet, aquesta gresca anomenada Festa Major Gegant 2021. Juliol de festa a Parets, celebrarà el 25è aniversari de la festa de la Pedra del Diable i també el primer quart de segle de la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets. A més, servirà per commemorar els 25+1 anys dels Diables Parets, qui, a causa de les restriccions sanitàries, no van poder celebrar l'efemèride en la festa del 2020 amb una actuació.

La Pedra del Diable tindrà el seu protagonisme durant tres dies del tradicional cap de setmana de la festa paretana. El dissabte 24 de juliol, a les 10.30 h, faran a la plaça de la Vila el pregó de festa major amb motiu del seu aniversari i sota el nom de 25 anys d’una entesa de colles. Els Diables i els Gegants també hi faran actuacions en acabar els parlaments. Els primers, a les 10.45 h, executaran la tronada de festa major, i els segons faran la ballada de gegants, on els assistents podran gaudir dels balls principals de la festa de la Pedra del Diable. A més, a la nit, Diables Parets delectaran la ciutadania amb l'espectacle de pirotècnia Foc i Fuegu. Aquest acte, anomenat La retrobada, 25 anys, serà a les 21.30 h a la plaça de la Vila.

Diumenge hi tornaran. En aquest cas amb la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari, que trauran el Marcel i l'Elisenda per fer-hi el ball de lluïment al parc del Sot d'en Barriques a partir de les 11 h.

Per últim, la festa de la Pedra del Diable, en aquesta versió adaptada al context de pandèmia en què encara no es recomanen les aglomeracions, s'acomiadarà fins al 2022 amb els balls de nit i cremada, i espetec a l'aparcament del camp de futbol. Aquesta és l'única de les seves funcions que requereix entrada, que es pot adquirir al web espectacles.parets.cat gratuïtament. Els assistents també gaudiran del ball de fi de festa major de l'Orquestra Maravella.

Edicions locals