El Campionat d’Espanya de Superbike arriba a l’equador de la temporada al Circuit

La cita estatal comptarà amb prop de 160 pilots, entre les diferents curses

Esports

El Campionat d’Espanya de Superbike arriba a l’equador de la temporada al Circuit
El Campionat d’Espanya de Superbike arriba a l’equador de la temporada al Circuit | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya rep aquesta setmana al Campionat d'Espanya de Superbike (ESBK), una cita ineludible en la temporada d'estiu que s'ha convertit en tot un clàssic. El certamen nacional de motociclisme arriba a la meitat del curs esportiu amb molt per decidir i una gran quantitat d'inscrits que farà vibrar l'afició, la qual podrà gaudir de tot l'espectacle en directe el dissabte 17 i el diumenge 18 de juliol amb l'entrada per a tots dos dies.

L’ESBK és un d'aquests campionats que mai defrauda. I és que presenta multitud de categories diferents, des de les de promoció i formació fins a les que congreguen als pilots més consolidats en el panorama de la competició nacional motociclista. En total, més de 160 inscrits que es reptaran en els seus respectius grups.

Per començar, a la categoria més potent, Superbike, hi ha una bonica lluita entre una de les cares de l'experiència, Carmelo Morales, amb Ivo Lopes. Aquest últim és el que posseeix el lideratge amb un total de 114 punts, enfront dels 81 de Morales. Les Open 1000, amb les que comparteixen pista, viuen pràcticament un empat a tres: Marc Miralles, Balint Kovacs i Ville Valtonen, amb 86, 85 i 85 punts respectivament.

Supersport i Open 600, que també surten conjuntament, estan liderades per Borja Gómez, amb 112 punts; i Unai Orradre, amb 124. Seguint amb Superbike Júnior, Yeray Ruiz és el més avantatjat, pressionat per Álvaro Díaz.

Després de les categories intermèdies hi ha unes quantes de formació de joves talents. A PreMoto3, Álvaro Fuertes encapçala la taula de punts amb relatiu avantatge, mentre que David González marca la pauta a Promo3. Finalment, Beñat Fernández és el primer de les Moto4.

Tots ells estrenaran el míting esportiu demà, amb una jornada d'assaigs lliures, programa que repetiran també el divendres.

Entrades per a l'esdeveniment
Els amants del motociclisme poden adquirir les seves entrades a www.circuit.cat per només 10€. Aquesta entrada garanteix l'accés al Circuit tant dissabte com diumenge.

Accés al Circuit
Els aficionats hauran d'accedir al recinte per la Porta 3 i estacionar els seus vehicles al pàrquing IN6. L'activitat es podrà seguir des de la Tribuna Principal i la Tribuna G. Les portes del Circuit s'obriran el dissabte i el diumenge a les 9 h.

Edicions locals