Parets aprova una moció de suport al David i l'Álvaro, tot i els vots en contra del PSC i Cs

Ara Parets ERC i Parets per la República, que presentaven la moció, i Sumem Esquerres a Parets hi van votar a favor

Política

Carolina Simón, Kènia Domènech i Neus Jordà, durant la lectura de la moció, divendres passat
Carolina Simón, Kènia Domènech i Neus Jordà, durant la lectura de la moció, divendres passat | S.C.

La Junta de Portaveus de Parets celebrada aquest dijous ha aprovat una moció de suport als joves represaliats paretans David i l'Álvaro. Presentada pels grups municipals d’ARA Parets ERC i Parets per la República –JxCat, amb el suport de Podem Parets i l’Assemblea Republicana de Parets, el text va rebre el vot favorable de Sumem Esquerres a Parets –a banda dels dos partits que la presentaven– i els vots en contra del PSC i Ciutadans.

La moció reivindica "el dret de manifestació i de protesta com a dret fonamental que no pot ser en cap cas condicionat per cap l’abús policial ni judicial"; i denuncia "les peticions de condemna a les que s’enfronten –el David i l'Álvaro–, emmarcades en la lògica repressiva de la fiscalia espanyola immersa en l'obsessió de persecució de l’independentisme i les seves expressions de protesta". Alhora, també mostra el seu suport als dos joves veïns paretans en el procediment judicial al qual s’enfronten, tot exigint-ne la lliure absolució.

D'altra banda, també reclama "l'aprovació per part de les Corts espanyoles d'una Llei d'Amnistia que, sense renunciar a l'exercici dels drets vulnerats, comporti l'extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa, per tots els actes i expressió d’idees, sentiments o símbols amb intencionalitat política, tipificats com a delictes o com a conductes determinants de responsabilitat administrativa realitzats des de l'1 de gener de 2013 i fins al moment de l'entrada en vigor de la Llei d'Amnistia, qualsevol que sigui llur denominació i contingut".

El text el van llegir tres representants polítiques divendres passat en l'acte de suport als represaliats que va tenir lloc a la plaça de la Vila de Parets. Concretament es tracta de Kènia Domènech (Ara Parets ERC), Neus Jordà (Parets per la República) i Carolina Simón (Podem Parets).

Edicions locals