'Guspira', el primer festival d'arts escèniques de Santa Maria de Martorelles

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Ajuntament i pel Pau Segalés, mag, director artístic d'altres festivals i veí del municipi

Cultura

El xou 'Post-clàssic', d'en Tortell Poltrona, serà el cap de cartell del festival Guspira
El xou 'Post-clàssic', d'en Tortell Poltrona, serà el cap de cartell del festival Guspira | Tortell Poltrona

Guspira és el nom del primer festival d'arts escèniques de Santa Maria de Martorelles, que tindrà lloc els dies 4 i 5 de setembre i comptarà amb un cartell copat per artistes professionals de primer nivell.

L'esdeveniment és una iniciativa de l’Ajuntament i del veí del municipi Pau Segalés, mag professional i director artístic d’altres festivals com el Festival Artístic Internacional L’Arlequí i el Festival Faràndomus. A més, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La primera edició del festival compta amb un cartell format per un total de set propostes de diverses disciplines artístiques, com ara el circ, la màgia o la música. El pallasso Tortell Poltrona en serà el cap de cartell, amb el seu xou Post-clàssic. També hi haurà el concert dels músics valencians Mireia Vives i Borja Penalba, que presentaran el seu tercer treball, Cançons de fer camí; i les actuacions musicals de La Voodoo Trio (swing i New Orleans jazz) i l’audició de l’entitat de Santa Maria Societat Coral La Fló. A més, l’artista suïssa-brasilera Jessica Arpin portarà el número de bicicleta acrobàtica Kalabazi; la màgia estarà en mans de l’il·lusionista solsoní Pere Rafart; i el mateix Pau Segalés, amb el clown Negro Casali, portaran la instal·lació interactiva Trepitgem Fusta, creació de tots dos.

A més, durant la setmana del festival s’exposarà al Casal Cultural la mostra 25 Anys Sense Fronteres, un recull retrospectiu de la història de l’ONG Pallassos Sense Fronteres.

Les ubicacions del festival

L’escenari principal estarà situat al parc de la Torrentera, on també s’instal·larà una zona gastronòmica de cuina sobre rodes per als assistents. Més enllà d’aquest espai, l’audició de la Coral La Fló es desenvoluparà a l’entorn de la Font Sunyera, i l’espectacle de màgia de Pere Rafart tindrà lloc a dins de l’Església de Santa Maria de Martorelles.

Edicions locals