El molletà Jordi Talarn és escollit nou president del PDeCAT al Vallès Oriental

La nova executiva es marca com a objectiu bastir agrupacions locals a tots els municipis de la comarca

Política

El molletà Jordi Talarn és escollit nou president del PDeCAT al Vallès Oriental
El molletà Jordi Talarn és escollit nou president del PDeCAT al Vallès Oriental

El molletà i exregidor del PDeCAT Jordi Talarn ha estat escollit nou president de la formació al Vallès Oriental. Talarn encapçalava l'única candidatura que es presentava a l'assemblea de militants de la comarca, que es va celebrar dimarts, i que va triar la nova executiva amb el 100% dels vots. "És una candidatura molt àmplia que cobreix gran part del territori", explica Talarn.

El molletà està acompanyat en les diverses secretaries per Remei Picart (Organització), Roser Colomé (Vilanova del Vallès), Juanma Garcia (Imatge i Comunicació) i Albert Parés (Àmbits Temàtics). L'executiva es completa amb Jordi Torrents i Esteve Puig, de Granollers; Carles Ortiz, de Lliçà d'Amunt; Lluis Pujolàs, de Sant Celoni; Mònica Castro i Joan Daví, de Mollet; Francesc Tella, de Sant Antoni de  Vilamajor; Sergi Zamora, de Vallgorguina, i Xavier Martínez, de l'Ametlla del Vallès.

Ampliar presència al territori

La nova executiva del PDeCAT es forma després de la fuga de part dels seus militants cap a Junts per Catalunya. Per aquest motiu, un dels objectius que Talarn es marca com a president és "reconstruir el partit al territori".
En aquest sentit, l'horitzó important són les properes eleccions municipals que s'han de celebrar el 2023 i per a les quals la nova executiva vol aconseguir bastir agrupacions locals del PDeCAT a tots els municipis de la comarca. "Necessitem incrementar el nombre de militants i simpatitzants per poder formar aquestes estructures locals que acabin conformant candidatures electorals al màxim de municipis del Vallès Oriental", diu.

Abans de l'escissió amb la creació de Junts per Catalunya, el PDeCAT ostentava set alcaldies a la comarca, la majoria al Baix Montseny i la de les Franqueses, tot i que molts d'aquests alcaldes es van alinear amb les files de Junts. En aquest sentit, Talarn considera que els objectius del partit són diferents al nord i al sud de la comarca. "Haurem d'aplicar solucions diferents en funció de les necessitats de cada territori", explica Talarn, qui destaca com al sud de la comarca "cada cop hi ha un comportament més metropolità de l'electorat". "Al Baix Vallès és on sempre hem tingut els pitjors resultats i l'objectiu serà aconseguir regidors recuperant la confiança de la gent com a partit que sap gestionar", diu Talarn.

D'altra banda, l'assemblea també va escollir els consellers nacionals que representaran el Vallès Oriental, que seran Xavier Martínez, Remei Picart, Albert Parés i Jordi Torrents.

Edicions locals