El comitè de l'Hospital denuncia manca de personal i reclama millores laborals

Els sindicats creuen que les actuals condicions "poc flexibles" provoquen la fuga de professionals

Societat

El comitè de l'Hospital denuncia manca de personal i reclama millores laborals
El comitè de l'Hospital denuncia manca de personal i reclama millores laborals

Mollet del VallèsLaura Ortiz

Incorporació de més personal i millores en les condicions laborals per poder donar un millor servei al pacient. Aquestes són les dues principals reclamacions a la direcció que fa el comitè d'empresa de la Fundació Sanitària Mollet (FSM), que dimarts oferia una roda de premsa per exposar les seves demandes.

Els cinc sindicats representats al comitè –CCOO, Metges de Catalunya, USOC, CATAC-CTS/IAC i el Sindicat Sanitaris de Catalunya (SSC)– coincideixen en afirmar que la situació a l'Hospital és "crítica" pel que fa a la manca de recursos humans, un dèficit que es donaria a la majoria de col·lectius professionals. "El problema de manca de personal a l'Hospital de Mollet és històric i les mancances no són només en el professional sanitari com metges i infermeres sinó també en personal no assistencial com auxiliars, tècnics, mossos de magatzem... uns col·lectius que estan poc reconeguts", explicava Mercè Martínez, delegada de l'SCC.

Manca d'infermeres i metges

El col·lectiu infermer és un dels que pateix un dèficit més alt, però no només a l'Hospital de Mollet, sinó a tot el territori. "Moltes deixen la professió o marxen a l'estranger perquè aquí tenen unes condicions laborals precàries, un índex molt alt d'eventualitat i sous molt baixos de 1.000 euros, per exemple, als centres sociosanitaris", assegurava Sílvia Casellas, infermera i membre de CATAC-CTS/IAC. Segons Casellas, a Catalunya es necessitarien 11.000 infermeres més per arribar a les ràtios recomanades i Espanya es troba en el lloc 61 del rànquing mundial pel que fa al nombre d'infermeres per pacients assignats. "Hi ha estudis que indiquen que a més infermeres més baixa la mortalitat", assegurava Casellas. A l'Hospital, la ràtio aproximada és d'una infermera per cada 13 pacients "una ràtio molt per sobre de les recomanacions i sense tenir en compte la complexitat dels pacients que, per exemple, amb la Covid s'ha agreujat", deia Casellas.

Fuga de professionals

Pel que fa als metges i metgesses, el comitè considera que hi ha una manca de professionals en moltes de les especialitats mèdiques. Tot i que reconeixen un esforç per part de la direcció, el doctor Josep Maria Tricas, de Metges de Catalunya, considera que les condicions laborals a la FSM provoquen "una fuga de professionals cap a altres centres". Tricas posava com a exemple que en el darrer any entre 25 i 30 infermeres del servei de semicrítics han marxat per "manca de flexibilitat" i que sis anestesiòlegs en bloc, tres digestòlegs i tres pneumòlegs "han marxat per millorar les seves condicions laborals", afegia Tricas.

El comitè reconeix que les condicions salarials s'ajusten a conveni però lamenten que existeixin molts dels contractes a temps parcial. En concret, un 27% de les jornades a la Fundació ho són. També reclamen que es reconeguin les hores que es fan fora de l'horari que "no s'estan cobrant". "Els professionals fem més hores pel compromís que tenim amb el pacient", assegurava Tricas, "si hi ha una complicació o s'allarga una intervenció, el facultatiu o la infermera es quedaran més hores però no se'ls hi reconeixen. No és una qüestió tant de diners com de dignitat", opinava.

En aquest sentit, des del comitè apunten que se senten escoltats en les seves reclamacions però que no acaben de veure els resultats. "L'esforç de la institució és indispensable per adaptar-se al mercat laboral actual, l'Hospital ha de ser atractiu perquè els professionals no marxin", deia Tricas.

Resposta de la direcció

Des de la direcció de la FSM, per la seva part, consideren que s'estan fent esforços per revertir aquest problema de manca de personal. "Malgrat la necessitat global de professionals sanitaris i la dificultat actual a nivell sistèmic de país, en els últims mesos s’han incorporat a l’FSM noves dotacions i reforços de professionals d’infermeria, s’ha aprovat un pla de reforç infermer i, durant els últims anys, s’han incrementat el nombre de professionals especialistes", diuen.

La direcció també apunta que "es segueix i es seguirà treballant de la mà del CatSalut per seguir dotant al centre dels recursos humans necessaris que es van reivindicant des de fa anys", conclouen.

L'auditoria "no reflecteix la realitat"

D'altra banda, fa unes setmanes, la Fundació Sanitària Mollet rebia l’acreditació de la Joint Commission Internacional, auditoria que valora ítems de qualitat i seguretat al pacient amb 1.200 indicadors analitzats per una empresa contractada pel mateix Hospital. El comitè, tot i assegurar que se sent "satisfet" per aquest reconeixement, considera que no reflecteix els problemes que pateix el personal en el seu dia a dia per la falta de recursos humans "L'acreditació s'ha aconseguit per un sobreesforç de la plantilla per aconseguir els objectius. La percepció dels professionals és que és injust que sembli que tot va bé", explicava Miguel Ángel Ruiz, president del comitè i membre de la USOC. Ruiz, a més, considerava que els recursos que s'han destinat a fer aquesta auditoria "es podrien haver destinat a altres prioritats".

Edicions locals