Montmeló torna a acollir el festival de teatre infantil i juvenil Fitkam

S'hi podran veure una vintena d'espectacles durant el cap de setmana del 18 i el 19 de setembre

Cultura

Imatge de l'espectacle 'La rateta Martina i el ratolí Serafí' de la companyia L'autèntica
Imatge de l'espectacle 'La rateta Martina i el ratolí Serafí' de la companyia L'autèntica

Montmeló

El festival de teatre infantil i juvenil de Montmeló, el Fitkam, ja té enllestida la programació de la seva vuitena edició. Durant el cap de setmana del 18 i 19 de setembre es podran veure al municipi del Vallès Oriental un total de vint-i-tres espectacles d'una àmplia diversitat de disciplines escèniques, des de teatre visual, dansa, música, clown, titelles, circ o màgia. 


En l'edició de 2021, es destaca la riquesa en la programació, en una aposta pels espectacles de nova creació, gairebé el 90% ho són. El Fitkam combinarà la presentació d'espectacles de companyies emergents com a Teatre Animal, Companyia Deliri, Associació Artística La Banda o Carlos Bianchini, amb les obres de companyies amb una llarga trajectòria dins del sector com són Teatre Mòbil & Marcel Gros, Tutatis Distribucions o Addaura Teatre Visual, entre d'altres. 
 
La direcció artística, a càrrec de l'Agustí Coll, ha estat l'encarregada d'elaborar la graella entre més d'un centenar de propostes rebudes, amb l'objectiu que tant les famílies com els programadors puguin gaudir d'una proposta diversa, innovadora i de qualitat. 
 
La darrera edició, l'any 2020, es va cancel·lar a causa de l'emergència sanitària, i en el seu lloc, es va fer un acte simbòlic virtual a la Sala Polivalent de Montmeló, on es van programar nou espectacles de teatre familiar per gaudir en família des de casa. 
 
Enguany, amb les noves dates, s'ha treballat per oferir una edició adaptada al protocol Covid vigent i en unes ubicacions a la mida de la normativa. Per aquest motiu, l'esdeveniment d'enguany canvia algunes  de les seves localitzacions habituals. Els espais interiors on hi haurà programació són el pavelló (espai A i espai B), el museu municipal i la sala polivalent. Mentre que els espais exteriors són la G2M i l'amfiteatre de la Torreta. Per motius sanitaris, enguany no hi haurà dinars populars. 
 
La venda d'entrades al públic està oberta al web del festival i es tancarà el 17 de setembre. Els dies 18 i 19 de setembre de 9.30 h a 17 h es podran comprar presencialment al punt d'informació del festival, situat a l'Ajuntament de Montmeló (Plaça de la Vila, 1).
 
Com en edicions anteriors, el preu de l'entrada és de 3 euros per als adults i 2,5 euros per als menors de 18 anys. Els infants de 0 a 3 anys gaudiran d'una entrada gratuïta sempre que no ocupin seient. El Fitkam tindrà abonaments de 6 entrades a un preu de 12 euros, per un mateix espectacle o diferent. 
 
Els programadors i programadores culturals ja poden sol·licitar les seves invitacions a través del web del festival fins al dia 12 de setembre. 
 
El Fitkam l'organitza l'Ajuntament de Montmeló amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Edicions locals