L'escriptora paretana Laura Pallarés estrena la trilogia 'Valle de Robles'

'La desaparición de Sara' és el primer volum d'aquesta saga que garanteix misteri

Cultura

L'escriptora paretana Laura Pallarés estrena la trilogia 'Valle de Robles'
L'escriptora paretana Laura Pallarés estrena la trilogia 'Valle de Robles'

Sergio Carrillo

La desaparición de Sara és el primer volum de la trilogia literària Valle de Robles de l'escriptora paretana Laura Pallarés. El llibre, que està a la venda des del passat juliol, és la segona publicació de Pallarés, després que el 2020 ja llancés al mercat Pájaros en la piel.

La novel·la comença el dia en què l'Amaya, la protagonista, ha de tornar al seu poble natal, Valle de Robles, "un poble del qual ella n'ha volgut sortir sempre", explica l'autora. Fins a aquest moment, l'Amaya vivia a Madrid, treballava en una editorial, i havia publicat un còmic "que no va funcionar gens" i amb el qual s'havia gastat tots els seus estalvis. En aquest context, després que l'acomiadessin de la feina i de veure que no podia pagar el pis, decideix tornar a viure a casa, amb el pare.

El dia que està empaquetant per marxar, rep una trucada d'un company de la infància, el Bruno, qui li diu que la Sara, la seva millor amiga d'aleshores, ha desaparegut. "Ella ja tenia previst tornar, però hi torna amb tot aquest misteri per resoldre", apunta Pallarés. Un misteri en el qual es capbussa encara més quan troba un diari, que se suposa que és de la Sara i que aniria dirigit a ella. "Tota la trama anirà al voltant de la desaparició de la Sara i d'un misteri de fa deu anys, de quan eren adolescents, quan va passar una cosa de la que no n'han parlat mai", avança l'escriptora paretana.

L'Amaya, que ni és investigadora, ni probablement té gens d'interès per ser-ho, encapçalarà la cerca de la desapareguda, sense mitjans, sense accés a la policia, i només amb l'ajut del Bruno, qui té recursos econòmics, però aquests també en són limitats.

Tothom acabarà semblant sospitós, fins i tot "veuran que la policia i la directora del diari del poble amaguen coses". No saben, per tant, en qui poden confiar. Tampoc no sabien res de la Sara des de feia una dècada. "Quan va passar el que va passar fa deu anys, van deixar de ser amigues i no hi parlaven des d'aleshores", diu l'escriptora, i és per això que l'Amaya està sorpresa de què la Sara li hagués dirigit el seu diari a ella. Un diari que, de fet, és molt confús.

Laura Pallarés assegura que amb aquesta novel·la el lector "tindrà ganes de saber què passa". Tanmateix, avança que el primer volum de la trilogia de Valle de Robles "és només la punta de l'iceberg. Ara hi ha una linealitat i uns personatges més estereotipats, però en la segona i en la tercera part hi haurà molta més profunditat de personatges. No tot serà el que sembla".

Contracte per a la trilogia

La paretana ha publicat fins al moment, dues novel·les, però en té un bon grapat d'escrites, entre elles diverses trilogies. Durant la pandèmia va aprofitar per escriure nous llibres i un dels quals va crear va ser precisament la tercera part de Valle de Robles. En acabar, va veure que la saga "tenia possibilitats" i va posar-se a corregir la primera part. "Em vaig dir: 'Valle de Robles es mereix una oportunitat', i va ser quan el vaig enviar a les editorials".

LXL Editorial va ser-ne la primera a interessar-se pel llibre i amb qui Pallarés ha signat contracte per a la publicació dels tres llibres. "Em vaig sentir molt feliç, perquè la confiança dipositada en mi és molt gran. Que confiïn en tu sense saber si vendràs llibres, si li agradarà a la gent...", diu l'autora, qui agraeix "el feedback espectacular" de l'editorial.

Un llibre construït "per passar-m'ho bé"

Valle de Robles, la segona trilogia escrita per Laura Pallarés però la primera publicada, "és un projecte que va sorgir a la feina". Tot parteix de la desaparició d'una noia, però a partir d'aquest fet, l'autora el va anar construint "amb les idees dels primers lectors", companys de feina. "Ells m'anaven donant les seves impressions, i jo anava variant la història per despistar-los", hi explica. És un llibre que el va construir, per tant, "per passar-m'ho bé" i l'escriptora paretana creu que els lectors acaben notant que ella ha gaudit molt escrivint-lo. De fet, assegura que ha rebut molt bones crítiques durant aquests més de dos mesos que el llibre està al mercat. Amb tot, però, adverteix: "No espereu trobar una novel·la similar a Pájaros en la piel".

Edicions locals