Ara Parets ERC qüestiona 'una possible fragmentació de contractes' i el govern local ho nega
L'equip de govern titlla de "misèria intel·lectual" implicar tècnics en les decisions polítiques
Ara Parets ERC ha qüestionat aquesta setmana l'adjudicació del projecte de la futura passera a l'antiga Tipel. Concretament diu que han "trobat indicis d'una possible fragmentació de contractes".
En aquest sentit, assenyalen que les dues adjudicacions "s'han fet sense cap mena de licitació, com que no superen els 15.000 euros, i només sol·licitant un pressupost a una empresa". També admeten que han tirat endavant "amb l'informe favorable del director de l'àrea d'urbanisme", però lamenten que "hi ha suficients indicis que les dues adjudicacions formen part del mateix objecte, la passera de la Tipel, i que l'import de la maqueta està per damunt del preu mitjà de mercat".
Per últim, el comunicat d'Ara Parets ERC esmenta que "els responsables d'Urbanisme s'han saltat, a priori, l'informe de la interventora municipal, que no està obligada a emetre un informe previ, a causa d'aquest import de contracte menor, però sí que pot realitzar la seva fiscalització com és preceptiu".
En total, segons els republicans, l'avantprojecte i la maqueta tindran un cost a l'Ajuntament superior als 30.000 euros: 15.000 + IVA en l'avantprojecte i fins a 10.000 euros + IVA en la maqueta sòlida.
Per últim, apunten que a finals de juliol van demanar per escrit poder consultar tota la documentació de l'expedient, "però avui dia no ha estat facilitada per part del Govern de la moció".
El govern nega la fragmentació de contractes
L'equip de govern nega les crítiques rebudes per part d'Ara Parets ERC i assevera que "les adjudicacions relacionades amb les pintures de la Tipel s’han fet complint totes les prescripcions legals. No hi ha cap fragmentació de contractes".
Sí que admeten haver contractat dues empreses per a dues actuacions al voltant de la Tipel, però refermen que "aquests dos equips o empreses són independents i les feines adjudicades també".
La primera adjudicació és de 18.089,50 euros (IVA inclòs) "i l’elecció de l’equip va ser intencionada pel seu prestigi internacional". Es tracta d'RCR Arquitectes, format pels prestigiosos arquitectes Carme Pigem, Ramon Vilalta i Rafael Aranda (premi Pritzker), que estaran encarregats de la redacció d’un avantprojecte per fer visibles i visitables les pintures d’Arranz Bravo i Bartolotzzi emplaçades a les façanes de l’empresa antigament anomenada TIPEL.
La segona és de 12.100 euros (IVA inclòs), adjudicada a Joan Puigcorbé i Punzano, encarregat d'un aixecament topogràfic, fotogràfic i una maqueta de l’espai, "atès que el lloc on ens agradaria que es posés un camí o passera per fer visible les pintures es troba molt a prop de l’autopista".
Amb tot, el govern considera que "és totalment inadequat implicar tècnics de l’Ajuntament en les decisions polítiques" i ho titlla de "misèria intel·lectual fora de lloc". També critica que "fer crítiques infundades és ser políticament incoherent i suposa menystenir la cultura i perjudicar l’interès global del poble".