Mollet surt el carrer per demanar l'absolució dels encausats del 23S

La concentració es va fer aquest dimecres després que el jutge de l'Audiència Nacional hagi processat per terrorisme els acusats

Política

Mollet surt el carrer per demanar l'absolució dels encausats del 23S
Mollet surt el carrer per demanar l'absolució dels encausats del 23S

Unes 300 persones, segons l'organització, es van concentrar aquest dimecres a les 20 h, a la plaça Catalunya de Mollet per demanar l’absolució dels 13 CDR encausats per la denominada 'Operació Judes', iniciada fa gairebé dos anys, el 23 de setembre del 2019, després que el magistrat de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, els hagi processat per pertinença a organització terrorista i a 9 d'ells per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista.

En la convocatòria organitzada pels CDR de Mollet, van assistir-hi els cinc baixvallesans encausats - l'Esther Garcia, la Sonia Pascual, el Rafael Joaquín Delgado, el Germinal Tomàs i l'Alexis Codina - i membres de diferents partits polítics i entitats independentistes, entre altres l'ANC, la CUP, Junts i ERC.

De fet, un cop coneguda la convocatòria, alguns polítics com la vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita antirepressiva d'ERC i regidora d'Ara Mollet-ERC-MES, Marta Vilaret, confirmava a través d'una piulada a Twitter la seva assistència a la concentració i demanava l'absolució: "Hi serem! El processament de les @detingudes23 és demencial. No hi ha proves ni cas. 13 persones innocents sotmeses a una acusació que els destrossa la vida i que només s'explica com a escarment. No servirà! Al vostre costat, sempre, defensant arreu la vostra innocència", deia Vilaret demanant, finalment l'absolució.

L'acte va començar a les 20 h, amb la lectura d'un manifest demanant l'absolució dels encausats, els quals consideren "víctimes d’un muntatge policial" i d'un judici "injust". Un manifest on es va recordar que fa 2 anys de l'inici d'aquest "patiment" que han viscut els encausats i en el qual recordaven: "Hem vist com el secret de sumari s'imposava a les nostres defenses que rebien les comunicacions judicials, una vegada i una altra pels mitjans de comunicació". Acabada la lectura, les persones concentrades es van desplaçar caminant fins al davant de l'Ajuntament, on es va fer la clausura amb els Segadors.

Processament judicial

En el seu acte de processament, el magistrat considera que els 13 encausats formaven dins dels CDR l'anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula integrada pels investigats formada per grup reduït d'individus de diferents CDR, que "evidencien una gran radicalitat".

La creació d'aquesta cèl·lula ve motivada, prossegueix el jutge, per la necessitat de comptar dins de l'estructura dels CDR amb un grup clandestí d'individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a "la causa", havent-li estat encarregades la realització de les accions més sensibles. 

 

Edicions locals